Pogledajte zašto se Turci dive Livakoviću: Bio je zid

Foto: Profimedia

NOGOMETAŠI Fenerbahčea osvojili su bod na gostovanju kod Twentea u utakmici 2. kola Europa lige. Turska momčad je gostovanje u Nizozemskoj iskoristila za 1:1 u susretu u kojem se sigurnošću posebno istaknuo hrvatski reprezentativni vratar Dominik Livaković.

Michel Vlap je doveo Twente u prednost u 29. minuti nakon što je poslije ubacivanja s desne strane loptu udario glavom na vrhu peterca. Ona je poslije njegova udarca odskočila od travnjaka i preskočila Livakovića za vodstvo domaćina. Izjednačio je Dušan Tadić u 71. minuti prihvativši sjajno dodavanje Sofyana Amrabata.

"Ostavio je svoj trag"

Velike zasluge za podjelu bodova uz Tadića ima i Livaković, koji je bio najbolji igrač utakmice. Livaković je od Sofascorea dobio visoku ocjenu 8.5 nakon što je utakmicu završio s čak osam obrana, od kojih je šest stiglo nakon udaraca upućenih unutar njegova šesnaesterca. Hvale ga i turski mediji pa tako navode da je "Livaković bio zid" i da je "ostavio svoj trag na stadionu De Grolsch Veste".

Livaković je s ukupno 13 obrana trenutačno vodeći na listi golmana s najviše obrana u Europa ligi. 

VIDEO: Arena Sport

Turci su pisali o interesu Napolija

Podsjetimo, nedavno su turski mediji pisali da bi Livaković uskoro mogao napustiti Fenerbahče i karijeru nastaviti u Serie A, iz koje interes za njega pokazuje Napoli, trostruki talijanski prvak i najbolja momčad Serie A u sezoni 2022./23. Navodilo se da Napoli već priprema ponudu za njega.

Jučer je Livaković odigrao 53. utakmicu za momčad čiji je trener Jose Mourinho. Primio je ukupno 54 gola, a 22 susreta odradio bez da je vadio loptu iz svoje mreže.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.