Poljski novinar začuđen Osijekom: Stadion je u potpunom kontrastu s ostatkom grada

Foto: Borna Jaksic /PIXSELL

HRVATSKA u nedjelju od 20:45 dočekuje Poljsku u elitnoj skupini drugog kola Lige nacija. Utakmica se igra na Opus Areni. Hrvatska je u prvome kolu poražena kod Portugala 2:1, a Poljska je u 97. minuti ostvarila pobjedu 3:2 kod Škotske. Poljski novinari, koji su stigli pred utakmicu u Osijek, nisu bili impresionirani najvećim gradom Slavonije. Štoviše, novinar portala Sport.pl. Jacob Seweryn šokiran je viđenim.

Poljak šokiran viđenim u Osijeku

"Kad stignete u Osijek, prvo što primijetite na aerodromu je da je manji od školske dvorane. Sve se praktički nalazi na jednome mjestu. Letovi? Tri-četiri dnevno. Uglavnom prema drugim hrvatskim gradovima, ali i Münchenu te Beču", piše Poljak i dodaje da se moderna Opus Arena izdvaja od svega u gradu.

"Opus Arena je posve drugačija od svega u gradu"

"Šetajući ulicama Osijeka, steći ćete dojam kako se ništa nije obnovilo dobrih 30 godina. Lijepe stambene kuće u starom stilu miješaju se s oronulim zgradama. Zato, kada dođete u Opus Arenu, osjetite prije svega veliki kontrast između najmodernijeg stadiona u Hrvatskoj i grada u kojemu modernog nema nigdje."

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.