Poljski ofenzivac: Oršić je slomio sistem u Dinamu

Foto: Dalibor Urukalovic, Slavko Midzor/PIXSELL

POLJSKA i Hrvatska od 20:45 na Nacionalnom stadionu u Varšavi igraju utakmicu četvrtog kola skupine 1 elitnog ranga Lige nacija. Poljski medij Fakt uoči susreta razgovarao je s Damianom Kadziorom (32), krilnim poljskim napadačem koji je između 2018. i 2020. upisao 78 nastupa, 21 pogodak i 22 asistencije za zagrebački Dinamo te s njim osvojio tri trofeja.

Kadzior je bio suigrač nekolicine trenutačnih hrvatskih reprezentativaca, a posebno je nahvalio najskupljeg braniča u povijesti nogometa Joška Gvardiola (22). O nogometašu Manchester Cityja rekao je: "Krenuo je kao lijevi bočni branič i već je tada bio jako dobar u donošenju lopte prema naprijed. I tada je fizički bio iznimno spreman, bio je bolji od svojih vršnjaka.

Istovremeno je bio jako brz i pokazao veliku vještinu s loptom u nogama, što je bilo vidljivo, primjerice, kada je Real Madridu zabio gol u Ligi prvaka", rekao je Kadzior, koji je nakon Dinama igrao za Eibar i Alanyaspor, a sada je u poljskom Piastu.

"Gvardiol je među tri najbolja stopera na svijetu, što me veseli jer sam to već bio rekao u hrvatskim medijima"

"Po mojem mišljenju, Gvardiol je među tri najbolja stopera na svijetu, što me veseli jer sam to već bio rekao u hrvatskim medijima. Paradoksalno je što je Gvardiol u Dinamu uglavnom igrao na lijevoj strani. U RB Leipzigu je bio stoper, ali Pep Guardiola ga u Manchester Cityju također ponekad koristi na lijevom boku. Sada se isplaćuje iskustvo iz Dinama", smatra Kadzior.

"Joško nikad nije odigravao duge lopte, uvijek je tražio kratka rješenja. Oslanjao se na svoju fizičku spremu, lakoćom je dobivao duele. Nakon toga je završio u klubovima koji igraju na posjed", izjavio je Kadzior, pa pohvalio Gvardiolovu sportsku svestranost: "Bio je talentiran i u drugim sportovima. Na primjer, briljirao je kada smo igrali košarku ili stolni tenis. Osobito nas je uništio u košarci."

Kadzior se nada da će se Oršić vratiti u Dinamo

Kadzior je izjavio i da je u najboljem odnosu s Mislavom Oršićem. "Bio sam jako sretan kada se vratio u hrvatsku reprezentaciju. S njim razmjenjujem najviše poruka kada govorimo o suigračima iz Dinama.

Nadam se da će se uskoro vratiti u svoj klub jer je u Zagrebu pokazao najviše. Kolokvijalno rečeno, slomio je sistem. Njegove zadnje dvije godine nisu bile toliko uspješne", smatra Kadzior o Oršiću, sada igraču Trabzonspora, koji je imao puno problema s ozljedama.

Uz spomenute, Kadzior se prisjetio Brune Petkovića, Dominika Livakovića, Nikole More i Josipa Šutala, s kojima je igrao u Dinamu.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.