Pomoćnik Škotske upozorio navijače uoči Hrvatske: Morat ćemo patiti

Foto: Profimedia

HRVATSKA i Škotska u subotu od 18 sati igraju utakmicu trećeg kola skupine 1 elitnog ranga Lige nacija. Pomoćni trener škotske reprezentacije John Carver upozorio je navijače uoči susreta s Hrvatskom na Maksimiru i Portugalom na Hampden parku u Glasgowu u utorak 15. listopada, rekavši kako će još morati patiti u Ligi nacija, koja prethodi borbi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026.

Škotska se nalazi na dnu skupine s nula bodova nakon poraza od Poljske (2:3) i Portugala (2:1) u prva dva kola. Uz to, izbornik Steve Clark ima problema s ozljedama u trenutku kad je reprezentativni sastav na jednoj pobjedi u zadnjih 14 utakmica. Preciznije, Škotska je posljednju pobjedu upisala 3. lipnja u prijateljskoj utakmici s Gibraltarom (2:0), dok je u službenoj utakmici posljednji put slavila u rujnu 2023., kada je nadigrala Cipar (0:3) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

"Dio smo teške grupe Lige nacija, ali to je zbog uspjeha koji smo imali te ostvarili promociju. Sada ćemo možda morati patiti, ali garantiram vam da ćemo dugoročno biti bolji. Svjesni smo važnosti ovoga natjecanja, ali čeka nas ždrijeb kvalifikacijskih skupina za Svjetsko prvenstvo u prosincu, planiramo sve u skladu s time. Možda će nas boljeti i možda ćemo patiti, ali gledamo u budućnost", rekao je Carver.

Škotska na Euru osvojila jedan bod

Škotska je na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u grupnoj fazi izgubila od domaćina Njemačke (5:1) i Mađarske (0:1) te remizirala sa Švicarskom (1:1). Daily Mail piše da je time splasnuo entuzijazam uoči turnira, dok bi novim porazima postale upitne pozicije trenerskog stožera reprezentacije.

"Napredovat će svaki individualac koji nam sada dolazi jer cijelo vrijeme igramo protiv reprezentacije iz A ranga. Na taj se način brže i bolje razvijaš", rekao je Carver uoči gostovanja u Zagrebu.

Dalić: Ne smijemo se opustiti

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić u ponedjeljak je održao konferenciju za medije na kojoj je govorio o Škotskoj: "Čeka nas Škotska u subotu. Imamo dva treninga više nego prije. Protivnik koji je zadnji u našoj skupini, nema bodove, ali ne smijemo se opustiti. Igrali su dvije dobre utakmice. A i naša povijest s njima nije sjajna, samo jedna pobjeda na Euru.

Rekli smo što nam je cilj u Ligi nacija. Cilj je napraviti kostur reprezentacije. Na popisu su 23 igrača, što nije bio običaj, ali želimo im dati priliku. Prvi cilj nam je plasman u četvrtfinale i ostanak u prvoj jakosnoj skupini Lige nacija."

"Rezultat ne smije trpjeti. Škotska je čvrsta i jaka u skoku. Dosad naše utakmice sa Škotskom nisu bile sjajne, nismo imali velike pobjede. Očekujem tešku utakmicu. Idemo najbolje što možemo", dodao je Dalić, čija je momčad u prvom kolu Lige nacija izgubila od Portugala (2:1), a zatim pobijedila Poljsku (1:0).

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.