Potpisao je za Dinamo prije dva mjeseca, a nije odigrao ni minutu. Što se događa?

Foto: Marko Lukunic/Pixsell

PRIJE skoro dva mjeseca je Jan Oliveras postao novi igrač Dinama. Dvadesetogodišnji španjolski lijevi bek stigao je iz Rome. Prvak Hrvatske je s njim potpisao ugovor o posudbi do kraja tekuće sezone. U slučaju da ga želi zadržati, Plavi će talijanskom klubu morati isplatiti malo više od milijun eura.

No, premda je Španjolac tu već 60 dana, još uvijek nije zaigrao ni minutu za Dinamo. Točnije, igrao je u prijateljskoj utakmici protiv niželigaša Trnja, ali još uvijek nije ušao u igru u službenoj utakmici. Podsjetimo, nije prijavljen ni na listu igrača za Ligu prvaka. Što se s njim događa?

Stigao je u Zagreb fizički nepripremljen

Najveći problem Oliverasa je bio što je došao u fizički lošem stanju. Naime, Roma je radila sve da ga transferira u Saudijsku Arabiju i pola ljeta je proveo rješavajući pitanje gdje će igrati ove sezone.

Rimski klub otišao je na pripreme u Kinu, a Oliveras je ostao trenirati u Rimu dok ne nađe klub. U međuvremenu je pokazao ambiciju i htio se okušati u Dinamu te je odbio znatno unosniju ponudu iz Saudijske Arabije. No, takav režim ostavio je posljedice i sada mu puno više nego drugima treba da dođe u stanje optimalne spremnosti.

Bjelica će mu dati šansu, za Dinamo je on nizak rizik

Trener Nenad Bjelica je generalno zadovoljan onime što prikazuje na treningu i spreman mu je dati šansu, a za očekivati je da će ona za početak stići u nešto lakšim utakmicama SuperSport HNL-a dok se Španjolac u potpunosti ne aklimatizira.

Dinamo ima do kraja ove sezone odlučiti želi li Oliverasa trajno u svom kadru, a u Dinamu smatraju kako on predstavlja opciju "low risk, high reward". Kako govori izvor iz kluba, Romin bek će Plave koštati oko 100 tisuća eura godišnje. Uoči utakmice s Varaždinom je Bjelica odgovorio na pitanje o Oliverasu.

"U dobrom je stanju. Prema mojim informacijama, došao je u Dinamo nakon perioda u kojem 45-50 dana nije bio u nogometnom treningu. Treba mu vremena za prilagodbu na Dinamo, Zagreb, novi život. Mlad je igrač, u seniorskom nogometu ima malo utakmica. Doveli smo ga na godinu dana dugu posudbu.

Dajemo si vremena da ga u tih godinu dana možemo dobro procijeniti. Vrijeme će pokazati kada će dobiti šansu. Na toj poziciji imamo Ronaëla Pierre-Gabriela, koji može pokriti, a imamo i Ogiwaru i njega. Bit će prilika za njega", rekao je trener Dinama.

Transfermarkt Oliverasa procjenjuje se na 150 tisuća eura vrijednosti. Zasad ima 93 nastupa za mlađe Romine momčadi, a prošle sezone je igrao Primaveru, ligu za mlade ekipe talijanskih klubova. U 25 nastupa za Romu imao je pet asistencija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.