Predsjednik MNK Torcida: Kriv sam što sam reagirao na uvrede, ali jedno mi baš smeta

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

UTAKMICA 15. kola SuperSport 1. HMNL u kojoj je Futsal Dinamo pobijedio Torcidu 3:0 više nego zbog rezultata odjeknula je zbog incidenta u kojem se predsjednik gostujućega kluba Mario Grubić verbalno i gestikulacijama sukobio s domaćim navijačima.   

On je nakon trećega gola reagirao na navijačko vrijeđanje i provokacije te se okrenuo prema njima i uhvatio za međunožje, a zatim visoko podignuo Torcidin dres, koji mu je zatim zaštitar istrgnuo iz ruku i izveo ga s terena. Grubić je odgovorio na poziv Indexa i objasnio što se dogodilo.

"Reagirao sam neprimjereno i preuzimam punu odgovornost", odmah u startu je rekao Grubić. "U prvoj utakmici kod nas je bilo pristojno, niti jedan navijač nije poletio, čulo se tu i tamo 'gazi Purgere', ali to je bila kamilica u usporedbi s onim u Zagrebu. Ne kažem da nisam pogriješio, ali nakon svog tog vrijeđanja i gađanja, čovjek pukne emotivno."

Ni Maradona to ne bi trpio

S tribina su odjekivale tradicionalne doskočice zagrebačkih navijača na utakmicama sa splitskim klubovima poput "jebi se Splite, Dinamo šampion" ili "tovarske pičke".

"Nisam divljak, ali moraš se suprotstaviti. Kako je rekao Maradona, možeš mi uzeti sve, ali ponos ne. To je posljedica vrijeđanja, nisam glavni uzročnik onoga što se dogodilo, ali preuzimam odgovornost za svoju reakciju. No najviše me smeta to što me se proglašava divljakom jer je na tribinama bilo djece. Pa zar toj djeci nije smetalo onakvo vrijeđanje?" pita se Grubić.

Protiv tenzija u dvoranama

Nakon što je podignuo dres svoga kluba, u trenu mu ga je iz ruku istrgnuo čovjek u crnoj trenirci i grubo ga izveo s terena. Iako se na njemu ne vide službena obilježja, Grubić kaže da ipak nije pomislio da ga je napao netko od navijača.

"Ušao je preagresivno, a ja nisam čovjek koji će se tući. Shvatio sam da je to netko iz redova domaćeg kluba, ali u terenu je bilo puno ljudi koji tamo ne bi trebali biti", rekao je Grubić i upozorio da navijačkom ponašanju kakvom je svjedočio nije mjesto u dvoranama.

"Bila je vrlo nabrijana atmosfera, kao da smo na velikom nogometu, a tako žele zavladati i na malom Dinamu. Mi nikad nismo imali tenzija, ne prate nas navijači niti to želimo, ne želimo tenzije na dvoranskim sportovima jer su dvorane manje od stadiona i navijači su bliže. Oni su preagresivni, ali to je njihovo pravo", objasnio je predsjednik Torcide.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.