Premierligaši glasali o ukidanju VAR-a. Od 20 klubova, 19 ih je bilo protiv

Foto: EPA

PREMIERLIGAŠKI klubovi odlučili su da će i iduće sezone na njihovim utakmicama biti prisutan VAR (Video Assistant Referee) sustav. Jedini klub koji je glasao za ukidanje VAR-a bio je Wolverhampton, koji je svojim prijedlogom i pokrenuo glasanje, dok je svih ostalih 19 klubova bilo protiv.

Klubovi se složili da treba unaprijediti VAR

Iako je inicijativa Wolvesa bila daleko od potrebne dvotrećinske većine (14 glasova) za ukidanje VAR-a, navodi se da je ona pokrenula zdravu diskusiju između klubova, koji su tako u službenom priopćenju istaknuli da su se složili da se VAR treba doraditi i unaprijediti "za boljitak igre i navijača". 

Podsjetimo, VAR je uveden u Premier ligu 2019. godine, ali je i dalje predmet brojnih kontroverzi. Argumenti Wolvesa za ukidanje su bili brojni, a jedan od njih je da je VAR promijenio odnos navijača prema nogometu zbog odgođenih proslava golova.

Uz to, provjere videosnimki usporile su igru, tako da se često gubi puno vremena na provjere i povlačenje linija. Sve to izaziva frustraciju navijača i zato se predlaže ukidanje VAR-a. Također, VAR nije eliminirao sudačke pogreške jer se loše odluke donose i nakon pregleda snimki.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.