Pao renking hrvatske reprezentacije. Više nije u deset najboljih, a to je vrlo važno

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija razočarala je na Europskom prvenstvu. Momčad Zlatka Dalića natjecala se u skupini sa Španjolskom, Italijom i Albanijom te se nije uspjela ugurati ni u među najbolje trećeplasirane momčadi na turniru. U odlučujućoj utakmici protiv Italije primila je gol u 98. minuti i vratila se kući.

Loš rezultat na Euru odrazio se i na renking reprezentacije, koja je prvi put nakon 2022. godine ispala iz deset najboljih po FIFA-inom renkingu. Hrvatsku je još za vrijeme Eura preskočila Italija, a pobjedama na Copa Americi to su napravili i Urugvaj i Kolumbija. Urugvaj je u četvrtfinalu Cope nakon penala izbacio Brazil, dok je Kolumbija s 5:0 bila bolja od Paname.

Renking je važan zbog kvalifikacija

Prema novoj tablici, Hrvatska je 12. reprezentacija svijeta, ali se zadržala ispred Njemačke. Renking je vrlo važan jer će se prema njemu određivati jakosne skupine za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Ždrijeb će se održati u prosincu.

Još se ne zna hoće li UEFA jakosne skupine određivati prema FIFA-inom ili prema renkingu u Ligi nacija. Ako se bude koristio FIFA-in renking, Hrvatska će biti na osmom mjestu u poretku europskih momčadi, a prvih 12 ima status nositelja u kvalifikacijama.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.