Preskupi promašaj Barcelone sad je postao još veći. Isplatila je sve bonuse za njega

Foto: Profimedia

OUSMANE DEMBELE (27) postao je najskuplja kupnja u povijesti Barcelone, ali sedam godina nakon što ga je Barca dovela iz Borussije Dortmund za fiksnih 135 milijuna eura. Kako je to uspio postati toliko dugo nakon tog transfera da više ni nije igrač Barcelone? Zato što je, otkriva Bild, Barcelona sada isplatila Borussiji sve bonuse predviđene i ostvarene spomenutim transferom iz ljeta 2017., čime se visina odštete za Dembelea popela na 148 milijuna eura, navodi spomenuti izvor.

Dembele je tako za 3 milijuna eura nadmašio Philippea Coutinha, koji je do sada bio najskuplje plaćeni igrač u povijesti Barcelone. Kupljen je 2018. od Liverpoola uz odštetu od 145 milijuna eura. Dembele je usput srušio Coutinha i s postolja najskupljih nogometaša uopće.

Brazilac je tamo bio na trećem mjestu, iza drugog Kyliana Mbappea, kojeg je 2018. PSG doveo iz Monaca za 180 milijuna eura te iza prvog Neymara, kojeg je 2017. također PSG kupio od Barcelone za 222 milijuna eura.

Barcelona je na prodaji Dembelea vratila tek trećinu investicije

No, Dembele, sada najskuplja kupnja u povijesti Barcelone i treća najskuplja uopće, je na kraju Kataloncima bio veliki i skupi promašaj. Barcelona ga je skupo platila nakon što je bljesnuo u jedinoj sezoni za Borussiju i nakon što je prodala Neymara. Francuz je za sedam godina zbog problema s ozljedama i formom imao tek 185 nastupa uz 40 golova i 43 asistencije.

Premalo za igrača kojeg se toliko puno platilo i od kojeg se jednako puno očekivalo. Na kraju je prodajom Dembelea povratila tek trećinu investicije jer prošlog ljeta otišao je u PSG za 50 milijuna eura. Ali Barcelona je tu još dobro prošla u odnosu na Coutinha. Platila ga je 145 milijuna eura, a na njegovoj posudbi Bayernu i prodaji Aston Villi vratila je tek 28.5 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.