Prvi izbor NBA drafta ponovno je Francuz, ali ovaj put i drugi. Srbin ispao iz top 10

Foto: Profimedia

GODINU nakon Victora Wembanyame Francuska nema samo ponovno prvi pick NBA drafta, nego i drugi, što znači da su prvi put u povijesti dva Europljana izabrana na prva dva mjesta. Atlanta Hawksi kao prvog izabrali su Zacchariea Risashera, 205 cm visoki 19-godišnji krilni igrača iz Bourga, a Washington Wizardsi kao drugog njegova vršnjaka, 213 cm visokog centra Alexa Sarra iz Perth Wildcatsa.

Houston Rocketsi kao trećeg su izabrali Reeda Shepparda, 20-godišnjeg beka s Kentuckyja, San Antonio Spursi kao četvrtog Stephona Castlea, 19-godišnjeg defenzivnog beka prvaka UConna, a Detroit Pistonsi kao petog Rona Hollanda, krilnog igrača G-League Ignitea.

Još jedan Francuz u top 10

Francuska je dobila i trećeg predstavnika u top 10 u Tidjaneu Salaünu, 18-godišnjem krilu Choleta, a centar UConna Donovan Clingan, koji je bio kandidat i za prvi pick, pao je na sedmo mjesto i dospio u Portland.

Osmi izbor Rob Dillingham prvi je koji neće karijeru započeti u momčadi koja ga je odabrala jer su ga Spursi razmijenili u Minnesotu. Devetim je izborom Memphis zakapario 224 cm visokog kineskog Kanađanina Zacha Edeya, dvostrukog najboljeg sveučilišnog igrača, a top 10 zatvara Cody Williams s Colorada, kojeg je izabrala Utah.

Topić pao na 12. mjesto, ide u Oklahomu

Srpski 18-godišnji playmaker Nikola Topić, koji je prošlu sezonu briljantno započeo u Megi, a ozlijeđen završio u Crvenoj zvezdi, pao je sve do 12. mjesta, na kojem ga je izabrala najbolja momčad Zapada u osnovnom dijelu prošle sezone Oklahoma City Thunder. Ispred njega izabran je svestrani litvanski Amerikanac Matas Buzelis, koji kao 11. ide u Chicago.

Sacramento je 13. pickom izabrao Devina Cartera, a posljednji lottery pick Portland je razmijenio u Washington s Malcolmom Brogdonom i pickom prve runde 2029. za Izraelca Denija Avdiju. Wizardsi su 14. pick iskoristili na Buba Carringtona.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.