"Qarabag će već danas osigurati prolazak u Ligu prvaka. Ne bi me čudila pobjeda 2:0"

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, Screenshot: Youtube

DINAMO večeras u 21 sat na Maksimiru igra prvu utakmicu play-offa Lige prvaka protiv azerbajdžanskog Qarabaga. Hrvatski prvak je favorit u ovom dvoboju u koji ulazi iz pozicije nositelja, ali sigurno ga ne čeka lagan zadatak. Qarabag je prošle sezone imao impresivan nastup u Europskoj ligi te stigao do osmine finala, gdje je ispao od Bayer Leverkusena, koji je kasnije igrao u finalu.

Ove sezone su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka s uvjerljivih 7:0 svladali Lincoln Red Imps, a u trećem kolu su nakon dramatične borbe prošli Ludogorec. Nakon poraza 2:1 u prvoj utakmici na domaćem terenu, u uzvratu su slavili s 3:2 u regularnom dijelu, a zatim zablistali u produžecima s četiri gola, pobijedivši 7:2 i osiguravši dvoboj s Dinamom.

Najavljuje se poraz Dinama

Nije ovo prvi put da Dinamo igra protiv nekog azerbajdžanskog kluba. Pamti se okršaj protiv tadašnjeg prvaka Khazara sada već davne 2007. Tada je hrvatski prvak jedva prošao dalje nakon produžetaka u Maksimiru. Jedan od igrača Khazara bio je tada Zaur Ramazanov (48), koji je za azerbajdžanski Azerisport najavio dvomeč Dinama i Qarabaga.

"Gledao sam utakmicu Dinama i Osijeka u prvenstvu, nisu mi Hrvati djelovali nimalo impresivno. Vjerujem da se naš prvak može nositi s Dinamom, čak vjerujem da može odnijeti pobjedu u današnjoj utakmici u Zagrebu", rekao je Ramazanov pa dodao:

"Čak bih se usudio reći da će se sve riješiti u prvoj utakmici u korist naše ekipe. Qarabag igra puno mirnije u gostima i mislim da će to i danas pokazati. Ne bi me čudilo da Qarabag na Maksimiru pobijedi rezultatom 2:0."

Nimalo impresivna karijera Ramazanova

Podsjetimo, Dinamo je 2007. igrao protiv Khazara u prvom kolu kvalifikacija za ulazak u skupine Lige prvaka. U prvoj utakmici u Bakuu je bilo 1:1, a u Zagrebu je nakon 90 minuta bio isti rezultat. Otišlo se u produžetke nakon kojih je Dinamo slavio s 3:1 i prošao dalje.

Što se tiče Zaura Ramazanova, on je od 2010. godine u igračkoj mirovini, a karijera mu nije bila nimalo impresivna. Nastupao je isključivo za klubove iz Azerbajdžana pa je tako osim Khazara igrao za MOIK, Bakili, Karvan, Qarabag i Baku, a ima i 14 nastupa za reprezentaciju Azerbajdžana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.