Rijeka prodala još jednog ključnog igrača. Otišao u Rusiju za 3 milijuna eura

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

VELDIN HODŽA (20), defenzivni veznjak Rijeke, prvotimac kluba te standardni član U-21 reprezentacije Hrvatske, potpisao je za ruski Rubin iz Kazana. Rijeka ga je prodala za oko 3 milijuna eura, nešto manje od toga na koliko njegovu vrijednost procjenjuje Transfermarkt, a to je 3.5 milijuna eura.

Rijeka je tako nakon Labrovića, Pjace i Ivanovića prodala još jednog ključnog igrača momčadi koja se prošle sezone do kraja borila s Dinamom za duplu krunu. Osim spomenutih, prodani su još Obregon i Krešić, pa je Rijeka sada transferom Hodže riješila proračun za tekuću sezonu. 

Rijeka ostala bez djeteta kluba i ključnog igrača

Grafika: Sofascore

Hodža je rođeni Riječanin i dijete kluba. Kalio se u Orijentu i Hrvatskom dragovoljcu, a u Rijeci mu je učinak 93 nastupa, 10 golova i 3 asistencije. Za mladu reprezentaciju Hrvatske nastupio je 20 puta i postigao 2 gola. 

U Rijeci je igrao jako dobro u oba smjera, premda je primarno zadnji vezni. Rijeka se pripremala za njegov transfer te mu je ranije našla zamjenu u Ameru Gojaku, bivšem igraču Dinama. Hodža je pak zadnji nastup za Rijeku imao upravo protiv Dinama, kojem je u derbiju na Rujevici zabio za 1:1. Od sada je igrač kluba koji je prošlu sezonu u ruskom prvenstvu završio na osmom mjestu, dok je nakon sedam kola aktualne sezone sedmi. 

Tablice omogućuje Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.