Hokej

Rusi i njihovi saveznici isključeni sa Svjetskog hokejaškog prvenstva

EPA

NAKON što je odlukom FIFA-e s nogometnog Mundijala u Kataru zbog agresije na Ukrajinu isključena ruska reprezentacija, istu odluku donijela je i Međunarodna hokejaška federacija (IIHF), koja je do daljnjega isključila Rusiju i Bjelorusiju iz svih natjecanja pod svojim okriljem.

Također, u priopćenju IIHF-a istaknuto je kako se Rusiji oduzima i organizacija Svjetskog prvenstva za mlade koje se po rasporedu trebalo održati sljedeće godine u Novosibirsku.

Ova diskvalifikacija tako će se odnositi na sve ruske i bjeloruske hokejaške reprezentacije, bez obzira na dobne kategorije. Seniorsko svjetsko prvenstvo na rasporedu je u svibnju, a zemlja domaćin je Finska, koja je u nedavnom finalu Zimskih olimpijskih igara u Pekingu porazila upravo Rusiju. 

Za razliku od nogometa, isključenje Rusa sa Svjetskog hokejaškog prvenstva predstavlja ozbiljnu promjenu odnosa snaga. Ova reprezentacija je što kao bivši SSSR, što kao Rusija, osvojila čak 27 svjetskih zlata. Isti broj najsjajnijih odličja imaju Kanađani. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.