Međunarodni nogomet

Rusi: Žalit ćemo se. Odluka je nepravedna

Foto: EPA

FIFA i UEFA donijele su odluku o suspenziji svih ruskih klubova i ruske reprezentacije iz svih natjecanja do daljnjeg zbog ruske invazije na Ukrajinu. Ova odluka FIFA-e i UEFA-e znači da reprezentacija Rusije neće igrati play-off za Svjetsko prvenstvo, da ženska reprezentacija neće sudjelovati na Europskom prvenstvu te da će moskovski Spartak, jedini ruski klub koji je ostao u europskim natjecanjima, biti izbačen iz osmine finala Europa lige.

Odmah su reagirali iz Nogometnog saveza Rusije. Pokrenut će žalbeni postupak CAS-u (Sportski arbitražni sud), a u međuvremenu su objavili priopćenje.

"Ruski nogometni savez kategorički se ne slaže s odlukom FIFA-e i UEFA-e da suspendira sve ruske momčadi iz međunarodnih natjecanja na neodređeno vrijeme. Smatramo da je ova odluka suprotna normama i načelima međunarodnog natjecanja, kao i sportskom duhu.

Ima očiti diskriminirajući karakter i šteti ogromnom broju sportaša, trenera, uposlenika klubova i reprezentacija te, što je najvažnije, milijunima ruskih i stranih navijača, čije interese prije svega moraju štititi međunarodne sportske organizacije.

Takvi postupci dijele svjetsku sportsku zajednicu koja se oduvijek držala načela ravnopravnosti, međusobnog uvažavanja i neovisnosti o politici. Zadržavamo pravo osporavanja odluke FIFA-e i UEFA-e u skladu s normama međunarodnog sportskog zakonodavstva", navedeno je u objavi Nogometnog saveza Rusije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.