Samo jedan scenarij iz zadnja 2 kola može Hrvatsku izbaciti iz završnice Lige nacija

Foto: EPA

HRVATSKA nogometna reprezentacija remizirala je u ludoj utakmici u Poljskoj u četvrtom kolu Lige nacija (3:3). Domaćin je poveo već u petoj minuti, ali do poluvremena su Borna Sosa, Martin Baturina i Petar Sučić donijeli veliku prednost momčadi Zlatka Dalića.

Tu prednost Hrvatska nije uspjela zadržati do kraja, no u dobroj je poziciji da nakon zadnja dva kola bude barem druga u skupini. Računica je jednostavna - može je prestići samo Poljska. No Hrvatska je bolja u međusobnom omjeru, što znači da Poljska mora do kraja grupne faze osvojiti barem četiri boda više.

U prijevodu, jedna pobjeda Hrvatske ili jedan poraz Poljske u zadnje dvije utakmice bit će dovoljna za prolaz. Hrvatska iduću utakmicu igra 15. studenog protiv Škotske u Glasgowu, a tri dana kasnije protiv Portugala u Splitu.

Što je iduće za Hrvatsku?

Hrvatska traži prolaz među osam najboljih momčadi koje će igrati četvrtfinale Lige nacija. Ždrijeb koji će odrediti parove četvrtfinala je 22. studenoga. Prve utakmice igraju se 20. ožujka iduće godine, a uzvrati tri dana kasnije.

Pobjednici četvrtfinalnih dvoboja igrat će završni turnir Lige nacija. On će se održati od 4. do 8. lipnja iduće godine, a domaćin će biti jedna od četiri reprezentacije koje su se tamo plasirale. Tamo će se igrati po formatu kao i u prošlom izdanju Lige nacija, kad je Hrvatska u Nizozemskoj izbacila domaćina u polufinalu, a u finalu izgubila od Španjolske.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.