Šarić: Novi Zeland je na trenutke igrao prljavo, no to je FIBA-ina košarka

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

HRVATSKA košarkaška reprezentacija u drugom kolu grupne faze kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Parizu u Pireju izgubila je od nezgodnog Novog Zelanda 90:86. Hrvatska je tako propustila iskoristiti priliku da se već danas plasira kao prva u polufinale gdje bi igrala s drugoplasiranom ekipom iz grupe u kojoj su Grčka, Dominikanska Republika i Egipat. No, svakako je osigurala polufinale, gdje će nastaviti borbu za plasman na Igre.

Šarić: Novi Zeland je igrao agresivno, na trenutke i prljavo

Kapetan Hrvatske Dario Šarić komentirao je poraz od Novozelanđana, koji je došao nepuni dan nakon fantastične pobjede nad Slovenijom na otvaranju kvalifikacija.

"Bila je to teška utakmica za nas nakon što smo se emocionalno ispraznili protiv Slovenije. Nadali smo se kako ćemo biti na pravoj razini, usmjeriti utakmicu onako kako nama odgovara. Morali smo biti pametniji u nekim trenucima, Novi Zeland je igrao agresivno, na trenutke i prljavo.

No, to je FIBA-ina košarka i čestitam Novom Zelandu na odličnoj utakmici protiv nas. U samoj smo završnici bili jako umorni i od utakmice prethodnog dana, postali smo nervozni i nismo uspjeli zadržati koncentraciju. Kad si umoran onda i donosiš pogrešne, ishitrene odluke, fali ti i snage za bolji završetak.

Dobre momčadi moraju znati završiti utakmicu i kada igraju loše. Poraz možda i nije loš jer nam pokazuje da moramo biti ponizni. Htjeli smo što prije završiti utakmicu i možda nas je i ta nervoza malo pojela. Ovo nam je i pouka za sljedeću utakmicu da moramo igrati pametno od prve minute. Naš sljedeći protivnik će pogledati ovu utakmicu i napasti naše pogreške. Zato moramo poraditi na njihovom otklanjanju."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.