Senzaciju Hrvata proslavilo milijun navijača. Pogledajte nestvarne scene s ulica

Foto: Profimedia

PERSIB BANDUNG pobijedio je Maduru United 3:1 u uzvratnom susretu finala i tako s ukupnih 6:1 osvojio naslov indonezijskog prvaka. Persib, klub iz grada Bandunga koji ima oko dva i pol milijuna stanovnika, do titule je vodio hrvatski trener Bojan Hodak (53).

Riječ je o stručnjaku rođenom u Zagrebu, čija je trenerska karijera, prema podacima Transfermarkta, počela 2006. godine. Dosad je kao glavni trener vodio malezijske klubove UPB-MyTeam FC, Kelantan FC, Johor Darul Ta'zim i Kuala Lumpur City FC, kambodžanski Phnom Penh, indonezijski PSM Makassar te U-19 reprezentaciju Malezije. 

Hodak: Kada sam došao u klub, bili smo 16. od 18 klubova u ligi. Moja očekivanja nisu bila velika

Persib je preuzeo u srpnju 2023. godine. Ugovor mu istječe na kraju sezone, a indonezijska inačica portala Goal prenosi da želi potpisati novi. O tome koliko je ovo velik uspjeh svjedoči da je Hodak preuzeo momčad u trenutku kada je bila na 16. mjestu te se borila za ostanak. Sada ju je, pak, doveo do drugog mjesta u regularnoj sezoni, a potom i do naslova kroz doigravanje.

"Odličan je osjećaj osvojiti bilo kakav trofej. Kada sam došao u klub, bili smo 16. od 18 klubova u ligi. Moja očekivanja nisu bila velika, ali znao sam da je Persib velik klub. Razgovarali smo o novom ugovoru i najvjerojatnije ću ostati", izjavio je Hodak, prenosi Goal, čiju je momčad na gradskim ulicama dočekalo milijun navijača, a potom su s peharom prošli kroz grad.

Igrači Persiba odlaze na odmor uoči nove sezone, a Hodak je potvrdio da će se vratiti u Zagreb. "Idem u Hrvatsku jer je ondje moja obitelj s kojom ću uživati u ljetu. Sezona je bila duga, stoga je svima potreban odmor", poručio je Hodak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.