SLOM BIVŠE NBA ZVIJEZDE Nekad je zabijao 40 poena i rušio rekorde, danas maše noževima i mora na psihijatriju

Foto: Screenshot YouTube

BEN GORDON, bivša NBA zvijezda i nekadašnji igrač Detroita, Chicaga, Charlottea i Orlanda, sve češće je na naslovnicama stranica crne kronike.
 
Nakon što je prije dvije godine zaključio NBA karijeru, 34-godišnji košarkaš niže jedan incident za drugim. Igrač za kojeg su brojni stručnjaci tvrdili da ima potencijal biti NBA legenda dotaknuo je samo dno i nikome nije jasno što mu se dogodilo.
 
Američki mediji pišu da je Gordon počinio tešku krađu uz prijetnju hladnim oružjem zbog čega je završio u zatvoru, odakle je pušten uz kauciju od 50 tisuća dolara.
 
Gordon je najprije udario upravitelja zgrade u kojoj živi, zatim mu je uz prijetnju nožem uzeo novac koji mu je prethodno dao za stanarinu.
 
Gordonov agent Raymond Brothers odbio je komentirati slučaj, no isti je samo jedan od brojnih koji je bivša NBA zvijezda počinila posljednjih nekoliko mjeseci.
 
Prije samo nekoliko dana Gordon je na Manhattanu uhićen zbog vožnje automobila koji je imao lažne tablice, a u listopadu se trebao pojaviti na psihijatrijskom vještačenju zbog incidenta kad je u New Yorku fizički napao jednu ženu. Nakon što je na nju bio nasrnuo, Amerikanac s britanskom putovnicom počeo je uništavati vlastitu radnju, a onda je ženu zaključao u toalet.
 
U lipnju prošle godine uhićen je u Los Angelesu zbog toga što je u svom stanu bezrazložno aktivirao požarne alarme.
 
Za Bullse je Gordon igrao u periodu od 2004. do 2009., a u nekoliko navrata zabio je i preko 40 poena na utakmici. Nakon pet godina igranja u Chicagu, potpisao je petogodišnji ugovor s Detroit Pistonsima vrijedan 60 milijuna dolara. U dresu Detroita Gordon je igrao sjajno. U meču protiv Denvera ubacio je devet trica u nizu, što je i danas rekord NBA lige, i s 45 poena bio je najzaslužniji što su Pistonsi okrenuli susret iako su gubili 25 razlike.

 
 
 
2012. potpisao je za Charlotte, a u utakmici protiv Atalante srušio je klupski rekord kad je u samo jednoj četvrtini ubacio 20 poena.
 
Ubrzo nakon toga, karijera mu se raspala. Pokušao ju je oživjeti u Orlandu, no nije uspio i od siječnja ove godine pristupio je ekipi Texas Legends, momčadi koja se natječe u razvojnoj ligi.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.