Slovenski hit-napadač: Nisam kao Haaland. Visina nam je jedino zajedničko

Foto: EPA

NAJBOLJI slovenski napadač, 20-godišnji Benjamin Šeško, vrlo dobro se snašao u dresu RB Leipziga, u koji je ljetos stigao iz bratskog Red Bull Salzburga. U prvih šest nastupa za njemački klub Šeško je zabio tri gola, a u slovenskoj reprezentaciji je odavno nezamjenjiv i ima sedam golova u 22 nastupa.

Matični klub mu je slovensko Domžale, ali je već kao 16-godišnjak stigao u omladinsku školu Red Bull Salzburga, gdje je kasnije u prvoj ekipi naslijedio Erlinga Haalanda, a nakon njegovog odlaska u Njemačku priliku je dobio mladi hrvatski reprezentativac Roko Šimić.

"Jedina stvar koja nam je zajednička je naša visina"

Razvoj u Red Bullovom inkubatoru nije jedino što povezuje Šeška i Haalanda. Slovenac je igrač kojeg krase odlične fizičke predispozicije. Visok je 194 centimetara, baš kao i Norvežanin. Međutim, u nedavnom intervjuu otkrio je kako ne voli takve usporedbe:

"Puno puta sam rekao da sam ja drugačiji igrač. Jedina stvar koja nam je zajednička je naša visina. Obojica smo brzi, ali stilovi igre su nam različiti. Uspoređuju me s nekim tko je među najboljim nogometašima na svijetu. Teško je ikoga uspoređivati s nekim od njih.

Ne želim da me se uspoređuje ni s kim. Želim biti samo Benjamin Šeško i pokušati biti najbolji. Kao dijete sam volio gledati Zlatana Ibrahimovića. Zabavljao se i uživao je na terenu. Činio je što je htio. Sretan sam kad god vidim igrača poput njega."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.