Sopić: Iznenadio me otkaz

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

ŽELJKO SOPIĆ više nije trener Rijeke. Dobio je otkaz nakon dvije prvenstvene utakmice i tri europske, u kojima je bio neporažen. U SuperSport HNL-u Rijeka je ove sezone pobijedila uvjerljivo Lokomotivu s 4:0 u prvom kolu te remizirala s Varaždinom u drugom.

U kvalifikacijama za Europa ligu prošla je rumunjski Corvinul, a u prvoj utakmici trećeg pretkola protiv švedskog Elfsborga je remizirala s 1:1. Novi trener prve momčadi bit će Radomir Đalović, bivši igrač HNK Rijeke i dosadašnji pomoćni trener, kojem će ovo biti prvi samostalni trenerski angažman. 

Sad već bivši trener Rijeke rekao nam je da ga je otkaz iznenadio. "Damir Mišković je odlučio da više nisam trener, a tu informaciju mi je prenio sportski direktor Rijeke Darko Raić-Sudar. Nije mi naveo nikakav razlog. Odlazim iz kluba uzdignute glave, ove sezone nismo izgubili. Nemam se što buniti, Rijeka je Miškovićev klub, on ga financira i tu se ne može ništa", rekao je Sopić.

Nije bilo nikakvih naznaka da će dobiti otkaz

Ove sezone nije bilo naznaka da bi Sopić mogao napustiti Rijeku. Rezultati su bili dobri, ništa neobično nije se događalo u prijelaznom roku osim što je Sopić zbog nediscipline poslao na "hlađenje" napadača Jorgea Obregona. Nije bilo ni vidljivih trzavica na relaciji uprava - trener.

Sopić je tako postao još jedan u nizu trenera koji nisu osobito dugo potrajali na klupi Rijeke u eri nakon Matjaža Keka. Slovenac je iz kluba otišao 2018., nakon što je vodio Rijeku u 274 utakmice, a od tad do danas na klupi se izmijenilo sedam trenera.

Bili su to redom Igor Bišćan, Simon Rožman, Goran Tomić, Fausto Budicin, Serse Cosmi, Sergej Jakirović i Željko Sopić. Sopić je treći trener u tom periodu po broju vođenih utakmica, sjedio je na klupi Rijeke 45 puta, a najviše su utakmica vodili Rožman i Tomić, 64 i 63 utakmice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.