Sopić: Malo sreće, kvalitete, nečega nam fali, ali za Rijeku nema zime

Screenshot: NK Rijeka

RIJEKA je na gostovanju pobijedila Varaždin 2:0 u 16. kolu SuperSport HNL-a. Momčad trenera Željka Sopića time je došla na 31 bod, dva manje od vodećeg Hajduka. Varaždin je šesti sa 17 bodova pod trenerom Marijom Kovačevićem. Emmanuel Banda doveo je Riječane u vodstvo u prvom poluvremenu, dok je Luka Škaričić u drugom zabio autogol. Istaknimo kako je Rijeka igrala bez dvojice hrvatskih reprezentativaca - ozlijeđenog Marka Pjace te Marca Pašalića koji je izostao zbog akumuliranih žutih kartona.

Sopić je dao izjavu nakon utakmice za službenu stranicu kluba. "Odigrali smo dobru utakmicu, dominirali od prve do zadnje minute. Nesvjesno smo se povukli nakon drugog pogotka. Igrači koji su ušli s klupe dali su obol našoj igri, Varaždin nije mogao razviti svoju kombinatornu igru.

Ne mogu se oteti dojmu da smo trebali riješiti utakmicu u prvom poluvremenu. No, to su mladi dečki. Voljni moment je prisutan. Malo sreće, kvalitete, nečega nam fali. Kada stvaramo ovako velik broj šansi, za nas nema zime", rekao je Sopić.

Rijeci slijede Osijek i Cibalia

"Kao treneru mi je teško komentirati autogolove jer onda zadirem u suparničku momčad. Ali da, autogol je prelomio utakmicu. Ponovno kažem, ne bi bilo nezasluženo da smo nakon prvog poluvremena u svlačionicu otišli s tri razlike. Dobra, kontrolirana utakmica i tri boda", dodao je Sopić.

Rijeku u idućem kolu očekuje gostujući derbi s Osijekom, a potom i odlazak u Vinkovce kod Cibalije u sklopu osmine finala SuperSport Hrvatskog kupa. "Rekao sam dečkima da ćemo povesti sve igrače koje imamo u kadru. Nadamo se prolasku u Kupu i pobjedi u Osijeku, nema se tu što puno pričati", zaključio je Sopić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.