Španjolci o Modriću: Real je morao povezati linije, Ancelotti je pogledao Hrvata

Foto: Profimedia

REAL MADRID krenuo je u obranu naslova španjolskih prvaka remijem kod Mallorce u 1. kolu. Real je već u 13. minuti poveo nakon akcije u kojoj su kombinirali Kylian Mbappe, Vinicius Junior i Rodrygo, koji je s 13-14 metara desnom nogom pogodio suprotan kut. Mallorca je izjednačila u 53. nakon ubacivanja iz kuta, kad je Rodriguez idealnom loptom pronašao Vedata Muriqija, a ovaj s pet metara snažnim udarcem glavom svladao Thibauta Courtoisa. Luka Modrić odigrao je posljednjih pola sata utakmice.

Modrić je na teren stupio uz ovacije stadiona u 63. minuti umjesto francuskog veznjaka Aureliena Tchouamenija. Preuzeo je kapetansku traku i kontrolu lopte u sredini terena. Ističu to i španjolski mediji koji naglašavaju njegovu važnost za Realov tim.

As: Kroosov odlazak uvećava važnost Modrića

Marca tako navodi da je Mallorcin trener Jagoba Arrasate, "majstor čitanja igre, shvatio da se nasljednici Tonija Kroosa pate u ovakvim situacijama". "Ancelotti nije imao nikakve dvojbe, poslao je Modrića na teren. Hrvat, koji je dobio velike ovacije po ulasku na teren, nema snagu u nogama kakvu imaju drugi, ali ima mozak kakav nema nitko u Madridu. A to je bilo ono što je potrebno", ističe se.

Na istom je tragu i As. "Kada je Realu bilo potrebno povezivanje linija, Ancelotti je pogledao u smjeru Hrvata. Kroosov odlazak višestruko uvećava Modrićev značaj. Dinamičan, pokazao je da za njegov stil igre ima mjesta u ovom sustavu. I to ne samo od 60. minute nadalje..."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.