Srbi usporedili Đokovića i Hrvatsku: "Kada spojite hrvatska i srpska krvna zrnca, dobijete genijalce"

Foto: blic.rs, kurir.rs, sportsport.ba

REGIONALNI mediji više-manje s distancom su izvještavali o pompoznom dočeku hrvatskih reprezentativaca u Zagrebu.

Dan nakon viđenog spektakla Blic s više strana piše o događaju. 

"Najdirljiviji moment cijelog dočeka svakako je bio kada je Luka Modrić na binu izveo bolesnog dječaka. Tako je po tko zna koji put potvrdio o kakvom se čovjeku radi", komentira srpski dnevnik i u zasebnom članku povlači paralele između Novaka Đokovića i hrvatskih reprezentativaca.

"Novak je, za razliku od Vatrenih, u nedjelju stigao do trofeja, ali je sličnost srpskog tenisača i hrvatskih nogometaša ogromna. Od mentalne snage preko nepresušne kvalitete pa sve do krvnih zrnaca... Ako brojimo krvna zrnca, hrvatska i srpska, možemo nabrojiti desetine ljudi koji su iz miješanih brakova. To su najbogatija djeca duhom i fizikom. Genijalni glumci, muzičari, sportaši...", navodi Blic.

Kurirova naslovnica mrežnog portala prenosi razmišljanja Milana Mačvana, kapetana srpske košarkaške reprezentacije koji se osvrnuo na izjavu hrvatskog izbornika Zlatka Dalića kako srebro "posvećuje i braniteljima". Također, dovoljno prostora posvećeno je i Marku Perkoviću Thompsonu i njegovom glazbenom nastupu na Trgu bana Josipa Jelačića.

Sportsport.ba kolumnom se osvrnuo na uspjeh hrvatske reprezentacije. Štoviše, postavio je pitanje koliko je zapravo Zdravko Mamić, bjegunac nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zato što je Hrvatsku (12) i Dinamo (116) oštetio za 128 milijuna kuna, pridonio povijesnom uspjehu hrvatskog nogometa. 

"Nije ovo nikakav pokušaj da ga se amnestira od onoga za što je nepravomoćno presuđen, no je li ga se itko sjetio jučer? Jesu li uspjeh Hrvatske na Svjetskom prvenstvu i srebrnu medalju jučer slavili oni koji se ježe i reže na spomen Zdravka Mamića? Koliko je on doprinio da slave?" pita se autor kolumne objavljene na vodećem bosanskohercegovačkom sportskom mrežnom portalu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.