Srna: Na Euru 2016. srušimo Španjolsku i koga onda dobijemo? Je*eni Portugal!

Foto: EPA

DARIJO SRNA (42) u razgovoru za FourFourTwo osvrnuo se na brojne teme vezane za reprezentaciju Hrvatske. Legendarni kapetan Srna za Hrvatsku je igrao od 2002. do 2016. godine, a u 134 nastupa zabio je 22 gola. Srna je trenutno sportski direktor Šahtar Donjecka, u kojem je igrao od 2003. do 2018. godine. Ondje je postao jedan od najboljih desnih bekova na svijetu, a kasnije je dogurao i do kapetana Hrvatske.

"I koga onda dobijemo? Je*eni Portugal"

Srna se prisjetio Europskog prvenstva 2016. Hrvatska je tada osvojila skupinu ispred Španjolske, no onda je u osmini finala ispala od Portugala nakon produžetaka: "Vjerovali smo da 2008. možemo biti prvaci, a na kraju smo izgubili od Turske u četvrtfinalu na penale. Na Euru 2016. u Francuskoj dogodio se veliki trenutak, pobijedili smo Španjolsku u skupini i trebali igrati protiv treće momčadi iz druge skupine u osmini finala. I koga onda dobijemo? Je*eni Portugal."

"Potrebno je i malo sreće"

Žali što s Hrvatskom nema medalju: "Znam da morate pobijediti najbolje momčadi kako biste osvojili turnir, ali potrebno je i malo sreće. Bili smo bolja momčad te večeri, ali smo izgubili u produžecima i Portugal je na kraju osvojio turnir. Pobjednička medalja s Hrvatskom je jedina stvar koju nemam u svojoj karijeri."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.