Srpski mediji: Policija zaplijenila Torcidina obilježja pred utakmicu u Beogradu

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

VEĆ NEKOLIKO dana piše se da bi dio navijačke skupine Torcide danas mogao biti u Beogradu na utakmici Lige prvaka u kojoj se sastaju Crvena zvezda i Benfica. Utakmica se igra od 18:45, a srpski mediji već danima najavljuju rigorozne kontrole na granicama i pišu da bi se na stadionu Rajka Mitića u Beogradu moglo skupiti oko 2500 navijača portugalske momčadi te da bi među njima moglo biti i pripadnika Hajdukovih navijača.

Torcida i No Name Boys, kako se naziva navijačka skupina Benfice, već su godinama prijateljske navijačke skupine te često zajedno navijaju. Stigli su tako Portugalci nedavno i u Zagreb kako bi pomogli Torcidi tijekom derbija, kad su i razvili koreografiju u drugom poluvremenu kako bi izrazili prijateljstvo. 

Dačić: Policija je oduzela sve predmete

"Tijekom granične kontrole osoba i vozila, kako na graničnim prijelazima tako i na aerodromu Nikola Tesla, kod više navijača Benfice pronađena su obilježja Hajduka i navijačke skupine Torcide", rekao je potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić, javlja Telegraf.

"Među pronađenim predmetima nalazi se više desetaka naljepnica, zastava, zastavica, majica i znački s obilježjima Hajduka i navijačke grupe Torcide. Policija je iz sigurnosnih razloga oduzela sve predmete", dodao je.

Ovu akciju se najavljivalo

Srpski mediji ranije su pisali da će se pokušati spriječiti dolazak Hajdukovih navijača na stadion u Beogradu. "Hoće li se poneki pojedinac provući u grupi Portugalaca do Marakane, možda je neizvjesno, ali je sigurno da na stadion neće biti dozvoljeno unošenje bilo kakvih zastava Torcide ili Hajduka i da će se provesti ozbiljan pretres", pisao je sportklub.n1info.rs i dodao:

"Nije to ograničavanje ljudskih i sportskih prava, nego sigurnosna mjera da ne dođe do kaosa. Hajdukova obilježja bila bi jasna provokacija, što bi moglo dovesti do incidenata."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.