Što će Bjelica s igračem za kojeg su mnogi zaboravili da je i dalje u Dinamu?

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

NENAD BJELICA je u novi mandat na klupi Dinama krenuo s dva vrlo pozitivna rezultata. Prvo je vodio momčad do 5:1 pobjede nad Lokomotivom u SuperSport HNL-u, a onda je protiv Monaca u Ligi prvaka osvojio bod. Mogao je Dinamo i do sva tri boda da nije bilo peha u 89. minuti, ali i bod protiv vodeće momčadi francuske Ligue 1 svakako se zaslužuje zvati uspjehom.

U nedjelju Bjelicu i Dinamo još očekuje gostovanje u Varaždinu, a onda slijedi reprezentativna pauza. Tijekom nje će Bjelica imati nešto više vremena da, barem s onima koji ostanu u klubu, uvježbava neke svoje ideje i odradi detaljniju procjenu kvalitete kadra koji je preuzeo.

Usprkos tome što je Bjelica cijelo vrijeme pratio Dinamo i jako dobro poznaje stanje u njemu, jasno je da trener pravu sliku o nogometašima dobije tek kad ih kontinuirano prati na treninzima. Upravo je u tom procesu moguće da se netko tko je dosad bio u drugom ili trećem planu nametne Bjelici i u nastavku sezone dobije ozbiljniju minutažu.

Propao mu je transfer i od tada ga nema ni na mapi

Kao jedan od igrača koji bi to mogli napraviti se sve češće spominje Petar Bočkaj (28), lijevi bočni igrač koji je u Dinamo stigao u siječnju 2022. godine u senzacionalnom transferu iz Osijeka. Dinamo ga je platio 2.7 milijuna eura i trebao je biti nova zvijezda kluba.

No priča se nije tako rasplela. Bočkaj se nije snašao kod Ante Čačića, nije igrao ni kod njegovih nasljednika te Dinamo nije znao što bi s njim. Poslao ga je prošle sezone na posudbu u ciparski Pafos, koji je imao opciju otkupa njegova ugovora, ali ju nije iskoristio.

Tako se Bočkaj ljetos vratio u Dinamo i priključio momčadi čekajući transfer. Sve je bilo dogovoreno oko njegova odlaska u turski Gaziantep, koji je bio spreman platiti sitnu odštetu, ali se Bočkaju onda dogodio nevjerojatan peh.

Ogroman teret na financije

Još dok je momčad trenirala u Zagrebu, Bočkaj je osjetio bol u stopalu, a pregledima je utvrđeno da je slomio metatarzalnu kost. Zbog toga je morao nositi gips šest tjedana i od tada se polako vraća kroz trenažni proces.

U ovom trenutku mnogi su i zaboravili da je Bočkaj i dalje u klubu kojem zapravo predstavlja velik teret. Naime, ima ugovor do ljeta 2027. godine i godišnju plaću od čak 550.000 eura, što ga svrstava među plaćenije igrače u svlačionici. 

Upravo taj teret plaće, ali i činjenica da Dinamo još uvijek nema jasnu prvu opciju na lijevom boku, mogli bi biti argumenti zbog kojih bi Bjelica pokušao oživiti Bočkaja i od njega dobiti opciju na toj poziciji, makar i samo u SHNL-u.

Grafika: Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.