Sučićeva golčina je hit na internetu. Dalić: Ne može svatko zabiti ovakav gol

Foto: EPA

HRVATSKI reprezentativac Luka Sučić (22) prelijepim je pogotkom izjednačio rezultat na utakmici svojeg Real Sociedada protiv Atletico Madrida u remiju 1:1. Ofenzivni veznjak Sučić, koji je igrao u prvoj postavi, potegnuo je u 84. minuti s više od 20 metara lijevom nogom.

Lopta je u paraboli preletjela Jana Oblaka, jednog od najboljih golmana na svijetu, na oduševljenje punog stadiona u San Sebastianu. Sučićev pogodak postao je veliki hit na internetu, a korisnici društvene mreže X ostavili su niz komentara na majstoriju hrvatskog reprezentativca.

Brojne pohvale za golčinu. Dalić: Remek-djelo

"Dajte mu Puškaša za najljepši gol sezone. Ovo nitko ne može nadmašiti", "Činjenica da Sučić ne starta u svakoj Sociedadovoj utakmici je luda", "Prestanite skrolati i pogledajte ovaj nevjerojatni pogodak Luke Sučića za Real Sociedad",

"Nevjerojatnim je golom donio bod Realu protiv Atletica. Kakav udarac! Jedan od najboljih golova u La Ligi ove sezone", "Talent o kojem govorim već dvije godine, dajte mu vremena. Postat će faca u La Ligi", presjek je najatraktivnijih objava oduševljenih korisnika.

Sučićev gol prokomentirao je i hrvatski izbornik Zlatko Dalić na današnjoj presici uoči nastavka Lige nacija: "Potentan, moćan igrač. Ne može svatko zabiti gol kakav je on jučer zabio Atletico Madridu. Da su Maradona, Messi ili Ronaldo zabili gol poput Petra Sučića protiv Monaca, posvuda bi se vrtio. Luka Sučić će biti sve bolji, ima velik potencijal, jučerašnji gol je remek-djelo."

Grafika: Sofascore

Briljirao protiv Atletica

Sučiću je ovo bio prvi pogodak za Real Sociedad, u koji je stigao prošlog ljeta iz Salzburga za deset milijuna eura. Sučić je doveden jeftinije jer mu je u ljeto 2025. isticao ugovor s austrijskim klubom. Golom je Sučić samo okrunio odličnu utakmicu u kojoj je imao još dva udarca, dva uspješna driblinga, 42 točna dodavanja (od 45 pokušaja) i pet osvojenih duela od 11 u kojima se našao.

Sučić je rođen u austrijskom gradu Linzu, kamo su njegovi roditelji stigli tijekom rata u Hrvatskoj. Salzburg ga je doveo kada je imao 13 godina, a prvi profesionalni ugovor potpisao je s tim klubom kada je napunio 16. Četiri godine bio je član prve momčadi za koju je sakupio 128 nastupa, 18 pogodaka i 19 asistencija.

Sa Sociedadom je potpisao petogodišnji ugovor. Ima 12 nastupa za hrvatsku reprezentaciju, u kojoj ima sve važniju ulogu. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 15 milijuna eura. Sučić je pozvan u reprezentaciju za predstojeće utakmice Lige nacija protiv Škotske i Poljske.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.