Svindal: Nisam oka sklopio zbog visoke temperature, ali je ispalo odlično

UNATOČ lošem zdravstvenom stanju norveški skijaš Aksel Lund Svindal je u dva dana, na završnici Svjetskog kupa, ostvario pobjedu i drugo mjesto.

Prvo je u srijedu pobijedio u spustu, a potom je u super veleslalomu bio drugoplasirani što mu je donijelo 180 bodova i odličnu poziciju uoči posljednje dvije utrke (veleslalom i slalom).

Trenutačno je Svindal vodeći skijaš Svjetskog kupa sa 1009 bodova, a jedina objektivna opasnost mu je drugoplasirani Austrijanac Benjamin Raich koji ima 907 bodova.

No, između ta dva sjajna rezultata Svindal se borio sa velikim problemima.

"U srijedu navečer sam bio u velikim mukama. Probudio sam se oko 2 sata ujutro i više nisam oka sklopio. Tresla me groznica, imao sam visoku temperaturu i kroz noć sam razmišljao što ću uopće moći učiniti na stazi. Ispalo je savršeno", rekao je Svindal, koji je Svjetski kup osvojio prije dvije godine u foto finišu, baš protitv Raicha.

"Sada se osjećam odlično. Nikakvih tragova nema od noći."

Benjamin Raich još uvijek vjeruje u svoj uspjeh u ukupnom redoslijedu, što je i logično, jer slijede dvije njegove discipline: veleslalom i slalom.

"Šansa postoji defintivno. I dok god je tako vjerujem u svoj uspjeh. Ako se ukaže prilika, vjerujte mi, zgrabit ću je", rekao je Raich. 

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.