hnl

Torcida na Maksimiru: Mrzim Dinamo, Boysi uzvratili: Vi ste Titovi, Tito je vaš

Foto: Index/Pixell,Luka Stanzl

DINAMO i Hajduk na Maksimiru igraju derbi 18. kola HNL-a, ali i najveći derbi cijelog dosadašnjeg dijela prvenstva. Hajduk je u naletu, dok je Dinamo u krizi i nakon poraza od Rijeke u Kupu otkaz je dao Damir Krznar.

Među hajdukovcima vlada euforija, otkako je stigao Valdas Dambrauskas Bili su nanizali četiri pobjede i navijači splitskog kluba u velikom su broju stigli na Maksimir.

Klasične uvrede Boysa i Torcide i velika kiša

Prije utakmica bila je velika gužva na parkingu na jugu stadiona gdje su navijači Hajduka. Podjednak je broj Boysa i Torcide, a kad su obje navijačke skupine ušle na stadion, začulo se međusobno vrijeđanje: ''Ubij Purgera'' s jedne strane i ''Ubij tovara'' s druge.

Dok su se igrači zagrijavali, Boysi su od dinamovaca tražili pobjedu, dok je Torcida na par minuta zašutjela, a onda je na južnoj tribini izvjesila veliki transparent ''Mrzim Dinamo.''

Na to su Boysi odgovorili standardnim ''Vi ste Totovi, Tito je vaš'' i ''Ubij Tovara.''

Sredinom prvog poluvremena Boysi su istaknuli tranparent kojim su parafrazirali stihove pjesme ''Moja Hercegovina'' Mate Bulića koja se puštala na Poljudu nakon utakmice Hrvatske i Rusije:

''Pobjego sam morao sam, Splićanima lagao sam. Druko ime, druko prezime.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.