Turski nogometaši naručili 300 kebaba na Euru. "Nisam mogao vjerovati"

Foto: Lister Döner Instagram

TURSKA je pobijedila Gruziju (3:1), izgubila od Portugala (0:3) i savladala Češku (2:1) te se kao druga u skupini F plasirala u osminu finala Europskog prvenstva. Kamp turske reprezentacije nalazi se u Barsinghausenu blizu Hannovera, odnosno u hotelu s četiri zvjezdice.

Prolazak u osminu finala proslavili su naručivanjem čak 300 kebaba. "Primio sam poziv menadžera turske reprezentacije, koji je rekao da želi naručiti 300 kebaba u roku od tri sata. Nisam mogao vjerovati", rekao je ugostitelj Daldar Junaid za Bild i otkrio da je u zajedničkom obroku uživalo više od 150 ljudi, među kojima su bili nogometaši, policajci, zaštitari i hotelsko osoblje.

"Igrači su uživali, jedan je pojeo čak tri kebaba, ali neću reći tko, to je poslovna tajna. Ukupno je riječ o više od 100 kilograma mesa", dodao je Junaid, čiji su kuhari kao zahvalu dobili dres Turske s potpisima reprezentativaca.

Turski nogometaši na tome nisu stali. U osmini finala izbacili su Austriju (2:1) i prošli u četvrtfinale, gdje će u subotu igrati protiv Nizozemske. Slavlje nad Austrijancima htjeli su proslaviti s novih 300 kebaba, ali Junaidova prijenosna kuhinja u tom trenutku nije bila u Hannoveru, već je imala posla na drugoj lokaciji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.