UEFA je uvela novo pravilo na Euru. Sada će se primjenjivati u klupskim natjecanjima

Foto: EPA

KAPETANI klubova će od idućeg tjedna biti jedini igrači koji će moći razgovarati sa sucem u UEFA-inim klupskim natjecanjima, objavila je Europska nogometna federacija (UEFA). Nakon što je na Europskom prvenstvu u Njemačkoj uvela novo pravilo komunikacije između sudaca i igrača na terenu, UEFA je to pravilo sada uvela i u klupska natjecanja na Starom kontinentu.

Prva žrtva ovog pravila bio je igrač Manchester Cityja i španjolski reprezentativac Rodri, koji je u pobjedi 1:0 svoje reprezentacije u  drugom kolu natjecanja protiv Italije u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena zaradio žuti karton jer se obratio sucu, iako nije kapetan momčadi. To mu je bio drugi žuti karton na turniru pa je propustio susret protiv Albanije.

Neupitan napredak za imidž nogometa

"Biti sudac u modernoj igri vrlo je teško. Sudac donosi između 200 do 250 odluka po utakmici, to je jedna svake 22 sekunde, ponekad u teškim i kontroverznim situacijama, pod ogromnim pritiskom, a svaku od njih pomno proučavaju i iznova promatraju iz više različitih kutova i navijači i stručnjaci. Ideja je jednostavna, tražimo da sve momčadi osiguraju da njihov kapetan bude jedini igrač koji razgovara sa sucem", kazao je uoči prvenstva izvršni direktor UEFA-e za suđenje Roberto Rosetti.

"Uspjeh ovog novog pristupa na Euru, koji su akteri igre shvatili i pozdravili u javnosti kao neupitan napredak za imidž nogometa, jača naše povjerenje da je ovo put naprijed. Poštena igra i poštovanje vrijednosti su koje nogomet, najpopularnija igra na svijetu, mora prenijeti našim društvima. Počevši s novom sezonom UEFA-inih klupskih natjecanja koja će početi sljedeći tjedan, ovaj će se pristup stoga proširiti na sve utakmice u UEFA-inim natjecanjima", objavila je UEFA.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.