UEFA: Ovo je sastav Hrvatske za Italiju

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA i Italija u ponedjeljak u 21 sat u Leipzigu igraju odlučujuću utakmicu skupine B Europskog prvenstva. Momčad izbornika Zlatka Dalića kao drugoplasirana izborit će osminu finala ako pobijedi Talijane, a Albanija ne svlada Španjolsku. Nadalje, Hrvatska i Albanija imat će po četiri boda ako obje pobijede u zadnjem kolu i tada će o poretku odlučivati gol-razlika. Hrvatska trenutno ima 2:5, a Albanija 3:4.

No u svakom bi slučaju četiri boda trebala biti dovoljna za nokaut-fazu jer prolaze i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije od njih šest. Ako Hrvatska izgubi, ispast će se Eura, a takav scenarij može se dogoditi i ako protiv Talijana osvoji bod, a Albanija izbjegne poraz od Španjolske.

Hrvatskim i talijanskim medijima kruže razne špekulacije o tome kakav će sastav Dalić poslati na Talijane, pa je tako UEFA objavila i svoju prognozu, što je učinila i za prve dvije utakmice Hrvatske. Prema UEFA-i, sastav Hrvatske za Albaniju trebao bi biti sljedeći:

UEFA prognozirala sastav Hrvatske za Italiju

Prema UEFA-inoj najavi, Dalić bi za Italiju u odnosu na susret s Albanijom (2:2) mogao napraviti pet promjena: Josip Stanišić, Martin Erlić, Luka Sučić, Mario Pašalić i Ante Budimir ušli bi u prvih 11, a ispali bi Josip Juranović, Ivan Perišić, Marcelo Brozović, Lovro Majer i Bruno Petković.

Hrvatski izbornik mogao bi vratiti Stanišića na desni bok, a Juranovića ostaviti na klupi. Josip Šutalo ostao bi jedan stoper, a pridružio bi mu se Erlić, kojem bi to bile prve minute na Euru.

Brozović bi po ovoj prognozi ispao iz početnih 11, pa bi sredinu terena držali kapetan Luka Modrić i Mateo Kovačić, ispred kojih bi bio ofenzivniji trojac Mario Pašalić, Sučić i Andrej Kramarić. Podsjetimo, Pašalić i Sučić već su igrali na turniru, odnosno ulazili su s klupe.

U vrhu napada došlo bi do povratka Budimira. Napadač Osasune bio je starter protiv Španjolske, a ušao je protiv Albanije, kada je u prvih 11 bio Petković. Sada bi opet trebao biti glavni napadač Dalićeva sastava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.