UEFA žestoko kaznila Hajduk

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

UEFA je kaznila splitski Hajduk novčano i uvjetno zabranom odlaska njegovih navijača na jednu gostujuću utakmicu zbog ponašanja dijela njegovih navijača na gostujućim utakmicama protiv HB Torshavna i Ružomberoka u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Kako se navodi u obrazloženju UEFA-ine Disciplinske komisije, Hajduk je kažnjen zbog nereda navijača na tribinama, bacanja predmeta i korištenja pirotehnike. Zbog toga će morati platiti 50.000 eura kazne, objavila je Međunarodna nogometna federacija na svojim internetskim stranicama

Navodi se i da je pod rokom kušnje od dvije godine, odnosno da će Hajdukovim navijačima biti zabranjen odlazak na sljedeću gostujuću utakmicu budu li se ovi izgredi ponovili u tom periodu.

U Splitu su očekivali veliku zaradu, nisu do nje došli

Novi je ovo financijski udarac za Hajduk koji se ranim oproštajem od europskog natjecanja oprostio i od očekivane financijske nagrade za sudjelovanje u njemu. U Splitu su se nadali lijepoj zaradi od Europe, no ispadanjem u 3. pretkolu natjecanja ostali su bez izdašne nagrade.

Konkretno, raspodjela novca u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu je takva da svaki prolazak pretkola donosi klubu 175.000 eura, a oni klubovi koji ispadnu prije glavne faze natjecanje dobivaju i eliminacijski bonus od 550.000 eura. Hajduk je prošao prva dva pretkola što mu donosi 350.000 eura, a pridoda li se tome i spomenuta naknada nakon eliminacije, ispada da je Hajduk od svog kratkog europskog puta zaradio 900.000 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.