Umro je legendarni kapetan Cibalije. Uveo ju je i vratio u HNL

Foto: Facebook Cibalia Vinkovci

NEVRES ZAHIROVIĆ, legendarni kapetan Dinama Vinkovci i kasnije Cibalije te jedan od nezaboravnih likova HNL-a 90-ih, umro je u 63. godini. Smrt ga je stigla u Italiji. Tamo je bio na odmoru sa suprugom, kćeri i unukama. Zaspao je i nije se probudio. 

Simbol Dinama Vinkovci i Cibalije

Zahirović je Tuzlak, koji je iz tamošnje Slobode u Vinkovce i tadašnji Dinamo došao 1984. Dinamo Vinkovci bio je tada jugoslavenski prvoligaš, a Zahirović je u njemu ostao 14 godina. Toliko dugo da je igrao po dvije jugoslavenske i hrvatske lige te dočekao promjenu države i imena kluba. Kao kapetan vodio je Cibaliju u HNL-u tijekom ratnih godina, dok ju je 1998. također s trakom vratio u prvu ligu i umirovio se. 

Bio je poznat kao svestrani igrač i borbeni vođa. Zbog sjajne ljevice i centaršuta igrao je kao lijevo krilo, ali i kao veznjak i libero. Na svim ovim pozicijama Zahirovića je odlikovao fajterski stil i duh, zbog čega je i bio kapetan. 

Borben na terenu, ljudina izvan njega

Zbog svega navedenog Zahirović je jedan od najomiljenijih likova u povijesti vinkovačkog kluba, ali ponajviše zbog svog karaktera. Premda je na terenu bio borben, kao čovjek je bio poznat po tome što je bio skroman, blage naravi i prijateljski nastrojen. Zato Vinkovci i Cibalia tuguju za njim.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.