Upozorenje Vrankoviću: Brazilci na krilima Splittera razbili Francuze

FRANCUSKI Villeurbanne bio je ovih dana domaćin košarkaškom turniru četiri nacije, a sve u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo koje započinje u Turskoj ove subote.

Domaća reprezentacija se nije proslavila, pa je neuspješno završila u utorak cijeli turnir. U posljednjem 3. kolu su bolji od njih bili košarkaši Brazila sa 79:66. Podsjetimo da se Brazil nalazi u istoj skupini SP-a kao i Hrvatska.

Unatoč tome što je Francuska na poluvremenu vodila 44:39, nastavak je potpuno pripao Brazilu, pogotovo njihovom centru Tiagu Splitteru koji je dominirao pod koševima i sa 19 poena bio najbolji igrač utakmice.

Nastavak je Brazil otvorio sa serijom 20:4, a tijekom posljednje četvrtine su lakoćom održavali prednost od 10 poena i više. Uz Splittera su kod Brazila dobri bili Machado sa 18 poena i Leandro Barbosa sa 16 koševa. Traore je sa 16 poena bio bolji od ostalih u francuskoj momčadi.

Pobjednik turnira je, pak, Australija koja je dobila sve tri utakmice. Za kraj su bili bolji i od Obale Bjelokosti 78:59, a igrač utakmice je bio Markovic sa 15 poena.

Prijateljske utakmice:

Francuska - Brazil 66:79

Australija - Obala Bjelokosti 78:59

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.