VIDEO De Gea se vratio nakon 447 dana. Primio je tri gola

Foto: Profimedia

DAVID DE GEA je prije dva tjedna potpisao jednogodišnji ugovor s Fiorentinom, uz mogućnost produženja suradnje za dodatnu sezonu. Jučer je debitirao za talijanski klub u službenim utakmicama, 447 dana nakon što je posljednji put stajao među vratnicama. Primio je tri gola, a Fiorentina je remizirala s Puskasom 3:3 u prvom susretu play-offa Konferencijske lige.

Podsjetimo, De Gea je bio bez kluba od ljeta prošle godine, kada mu je istekao ugovor u Manchester Unitedu. Povezivalo ga se s brojnim klubovima, a najviše se spominjala Saudijska Arabija. Ipak, na kraju se pridružio Fiorentini, koja je prošle sezone završila na osmom mjestu Serie A.

De Gea je proveo 12 godina u Manchester Unitedu, u koji je stigao 2011. godine kao 21-godišnjak iz Atletico Madrida za odštetu od 25 milijuna eura. Bio je osvajač Premier lige (2012./13.), FA kupa (2015./16.) i Europa lige (2016./17.) te je s velikanom s Old Trafforda ukupno slavio osam trofeja. Dvaput je proglašavan najboljim golmanom Premier lige (2018. i 2023.).

Puljić asistent za Puskas

Tržišna vrijednost De Gee prema Transfermarktu iznosi 5 milijuna eura. Jedan od najboljih golmana generacije i jedan od najboljih u povijesti Premier lige na vrhuncu karijere vrijedio je 70 milijuna eura. Za United je odigrao 545 utakmica. Primio je 590 golova, a 190 puta sačuvao mrežu netaknutom.

Gostujuća momčad već u 12. minuti imala je dva gola prednosti nakon što je Zsolt Nagy realizirao najstrožu kaznu u 9. minuti, a Mikael Soisalo dodavanje Jakova Puljića u 12. U trećoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela Riccardo Sottil je smanjio rezultat, u 67. Lucas Martinez Quarta izjednačio, a preokret Fiorentini u 75. donio je Moise Kean. Za mađarsku momčad je u 89. pogodio Wojciech Golla za konačnih 3:3.

Marin Pongračić odigrao je utakmicu u punoj minutaži za Fiorentinu i dobio žuti karton. Asistent Puljić za Puskas je igrao do 82. minute. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.