VIDEO Jakoliševa fantastična utakmica. Zabio dva gola, a prvi je prekrasan

Foto: Profimedia

MACARTHUR je pobijedio Perth Glory 6:1 u prvom kolu australskog prvenstva. Jed Drew, Jake Hollman i Tomislav Uskok zabili su u 7., 10. i 21. minuti, a zatim je Marin Jakoliš u razmaku od 15 minuta postigao dva pogotka. Hrvatski krilni napadač u 30. minuti sjajno je na lijevoj strani fintom izbacio čuvara, a zatim fantastično pogodio suprotni kut.

Njegov drugi pogodak na otvaranju A lige došao je nakon kontre, u kojoj mu je ponovno asistirao Hollman. Jakoliš je utrčao iza leđa suparnika, primio loptu i poentirao u jedan na jedan ogledu s gostujućim golmanom Oliverom Sailom. Šesti gol Macarthura zabio je Valere Germain u 61., dok je počasni Pertha postigao Adam Bugarija u 74. minuti. Jakolišev prvi pogodak pogledajte na 1:38, a drugi na 1:57 priloženog videa.

Jakoliš je ovog ljeta kao slobodan igrač potpisao jednogodišnji ugovor s Macarthurom. Početak mu je impresivan jer je u pet utakmica Australskog kupa postigao tri pogotka i ostvario još tolika asistencija, s time da je zabio i u finalu toga natjecanja za pobjedu protiv Melbourne Victoryja (0:1). Macarthur je time osvojio trofej.

Jakoliš 2023. rekao da bi volio igrati za Australiju

Jakoliš je karijeru započeo u Šibeniku, nakon čega je promijenio nekoliko klubova u Belgiji. Hajduk ga je 2019. doveo iz Admire Wacker, a 2021. ga posudio Šibeniku. Ondje je briljirao pa su ga Splićani u siječnju 2022. prodali Angersu za pola milijuna eura. Jakoliš je nastupao za mlade selekcije hrvatske reprezentacije, od čega najviše za U-21 selekciju, za koju je zaigrao 15 puta.

Sezonu 2023./2024. proveo je na posudbi u Melbourne Cityju i tada je rekao da bi volio zaigrati za australsku reprezentaciju. "Otac mi je ovdje živio 15 godina prije nego što se preselio u Hrvatsku. No korijeni su mu iz Australije, iz Melbournea, i tako sam dobio putovnicu.

Naravno, na um mi dolazi i australska reprezentacija, to je također jedan od ciljeva. Očekujem da ću imati dobru sezonu, a ako bih dobro igrao i reprezentacija me pozvala, to bi bilo savršeno", rekao je Jakoliš u kolovozu 2023.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.