VIDEO Je li bio penal za Dinamo? Pogledajte snimku iz drugog kuta

Screenshot: HRT

PROSUO je Dinamo veliku pobjedu u Ligi prvaka. U drugom kolu na Maksimiru je 20-ak minuta prije kraja protiv Monaca vodio 2:0, ali je završilo 2:2. No, igrači i trener Dinama za to dobrim dijelom krive i njemačkog suca Harma Osmersa. Smatraju da ih je u 81. minuti, pri vodstvu Dinama 2:1, zakinuo za penal iz kojeg se Dinamo mogao opet i nedostižno odvojiti na dva gola prednosti.

Ljutnja im je tim veća jer tvrde kako je jako sličnu situaciju osam minuta kasnije riješio dosuđivanjem penala, ali za Monaco. Francuzi su se tako spasili poraza. U spomenutoj situaciji Bruno Petković je srušen u kaznenom prostoru gostiju, a Osmers je dosudio faul u napadu. To je razbjesnilo igrače Dinama. Burno su prosvjedovali tražeći penal, pri čemu je Lukas Kačavenda dobio žuti karton.

"Mi smo jedan mali klub kojem ovo mogu napraviti" 

Dinamovci tvrde da je bilo kontakta. Točnije, da je igrač Monaca promašio loptu te tako nagazio Petkovića, što možete vidjeti OVDJE. No, sudac kojem je ovo bio debi u Ligi prvaka, i koji je bio postavljen tako da je sve mogao vidjeti, nipošto nije smatrao da je bilo tako. Nije reagirala ni VAR-soba. 

"Nije mi jasan kriterij suđenja, ne bih se htio vaditi na to, ali neke odluke išle su na njihovu stranu. Pitao sam suca ako ovo na Brunu nije penal, kako ono može za njih može biti? Stvarno mi nisu jasne te odluke", govorio je Martin Baturina nakon utakmice. Josip Mišić ovako je komentirao spornu situaciju: "Kažu mi da je na Petku bio penal kao što je bio i njihov. Mi smo jedan mali klub kojem ovo mogu napraviti." 

Tablice omogućuje Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.