VIDEO Đoković izgubio set, došao do klupe i pokazao prstom prema publici: Onaj čovjek

Screenshot: Sportklub

SRPSKI tenisač Novak Đoković plasirao se u treće kolo Wimbledona nakon što je pobijedio 277. igrača na ATP ljestvici, Britanca Jacoba Fearnleyja s 3:1 u setovima (6:3, 6:4, 5:7 i 7:5). Na kraju trećeg seta, koji je pripao Fearnleyju, Đoković je reagirao zbog provokacija jednog od gledatelja.

Sjeo je na klupu i skinuo majicu, a potom je snimljeno kako prstom upire u publiku. "Onaj čovjek", rekao je Đoković organizatoru, koji je otišao prema gledateljima. Snimku situacije pogledajte OVDJE.

Kada se nekome suprotstavim, zanimljivo je da većina, gotovo pa svi, odmah spuste glavu

Đoković je nakon meča komentirao spornu situaciju. "Nije me htio pogledati u oči kada sam mu se obratio, gledao je u telefon. Svaki meč mi se događaju situacije koje su nepoželjne. Toleriram to u 95 posto slučajeva, to je nešto sasvim normalno. Ljudi su tu, platili su kartu, strastveni su, žele da protivnik pobijedi, ti ispadneš… To je stvar osobnog izbora i njihovo pravo", rekao je srpski tenisač.

"Međutim reagiram kada netko prijeđe granicu sportskog ponašanja. Takav sam cijeli život i bit ću do kraja karijere. Neću dozvoliti da me itko provocira, ponižava i omalovažava. Svakoga ću pogledati u oči i mirno spavati.

Kada se nekome suprotstavim, zanimljivo je da većina, gotovo pa svi, odmah spuste glavu. Svatko je hrabar kada pažnja nije na njima", zaključio je Đoković, u ovom trenutku drugi tenisač svijeta, koji će u idućem kolu igrati protiv Australca Alexeia Popyrina, 47. igrača svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.