Video: Odlazak najboljeg strijelca češke reprezentacije u povijesti, Jan Koller zaključio karijeru

NAJBOLJI strijelac u povijesti češke reprezentacije (55 golova u 91 nastupu), Jan Koller, odlučio je objesiti "kopačke o klin".

Na takvu odluku ovaj 202 centimetara visoki napadač odlučio se nakon što je ozlijedio ligamente bedrenog mišića. U reprezentativnu mirovinu Koller je otišao 2009. godine, ali je do danas nastavio braniti boje francuskog trećeligaša Cannesa.

Svoju karijeru Koller je započeo davne 1994. godine u Sparti, nakon čega je igrao za Lokeren, Anderlecht, Borussiju Dortmund, Monaco, Nürnberg, Krilju Sovjetov i Cannes. Vjerojatno najveći klupski uspjeh ostvario je u Borussiji osvajanjem naslova njemačkog prvaka 2002. godine.

Prvi od 55 golova za češku reprezentaciju zabio je u prijateljskom susretu protiv Belgije 9. veljače 1999. godine, a posljednji 15. lipnja 2008. protiv Turske na Europskom prvenstvu.

Češku reprezentaciju zastupao je na trima europskim (2000. u Belgiji i Nizozemskoj, 2004. u Portugalu, 2008. u Austriji i Švicarskoj) i jednom Svjetskom prvenstvu (2006. u Njemačkoj).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.