VIDEO Torcidaši skandirali "Ajmo ustaše", tukli se i napadali policiju u Ženevi

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HAJDUKOVI juniori tijekom završnice Lige prvaka u Ženevi imali su veliku podršku navijača, no dio njih radio je ogromne probleme u ovom švicarskom gradu. Tako Tribune de Geneve javlja da su već u petak uoči polufinalne utakmice s Milanom krenuli prvi neredi, kada je oko 17:30 došlo do tuče između pripadnika Torcide i navijača lokalnog kluba Servettea.

"To je grupa ultrasa prilično poznata u lošem smislu riječi u Europi, skloni su vjerovati da su gotovo posvuda kod kuće", rekao Alexandre Brahier, glasnogovornik ženevske policije. Dodao je da su spomenutu tučnjavu policajci smirili koristeći gumene metke.

Neredi se nastavili u ponedjeljak

Neredi su se nastavili u ponedjeljak uoči i nakon finalne utakmice i poraza od AZ-a. Huligani su već od ranog poslijepodneva bili u gradu te pili po kafićima bez da su plaćali, ističe Brahier. Naposljetku su se i sukobili s policijom, a tučnjava je bilo i nakon utakmice, posebice u periodu od 22:30 do 23:00.

Grupa navijača skandirala: Ajmo ustaše

Tribune de Geneve također je objavio videozapis u kojem grupa navijača na ulicama Ženeve pjeva ustaške pjesme. "Ajmo, ajmo, ustaše, ustaše, slovo U, slovo U, po kapi se šeće, ubit ćemo, zaklat ćemo tko sa nama neće", čuje se na videu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VIDEO.

"Potpuno je nevjerojatno čuti ovu vrstu pozivanja na fašizam na ulicama. Nismo navikli na ovakve demonstracije pune mržnje u srcu Ženeve", izjavio je Johanne Gurfinkiel, glavni tajnik CICAD-a, švicarske koordinacije zajednica koje se bore protiv antisemitizma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.