KORONAVIRUS U SPORTU

Viktor Troicki ima koronavirus. Igrao je s Đokovićem na Adria Touru u Beogradu

Foto: Getty Images

VIKTOR TROICKI je novi u nizu tenisača koji su pozitivni na koronavirus, a nastupali su na teniskom turniru Adria Tour. 

Poznati srpski tenisač je nedavno otkazao sudjelovanje na turniru Eastern European Championship (Prvenstvo Istočne Europe), a za srpski Telegraf je potvrdio kako je zaražen koronavirusom.

Radi se na definiranju kruga

Sada se pokušava definirati krug ljudi koji su u skorijem periodu bili u kontaktu s Troickim kako bi se pravovremeno reagiralo i spriječilo širenje zaraze. 

Veliki problem mogla bi predstavljati činjenica da je Troicki igrao na Adria Touru u Beogradu u istoj skupini s Novakom Đokovićem i Alexanderom Zverevim koji su nastupili i u Zadru ovog vikenda. S njima je u skupini bio još i Filip Krajinović.

Đoković je nakon što se koronavirus pojavio na Adria Touru u Zadru odmah otišao u Beograd gdje se danas testirao na koronavirus. Rezultati njegovih nalaza još se čekaju i trebali bi biti objavljeni sutra u 17:45.

Niz zaraženih

Podsjetimo, revijalni turnir u Zadru je prekinut nakon što je Bugarin Grigor Dimitrov bio pozitivan na koronavirus, a naknadnim testiranjima utvrđeno je da je pozitivno još troje ljudi, među kojima je i hrvatski tenisač Borna Ćorić. U nedjelju su u Zadru testirane ukupno 22 osobe, od čega je 19 negativnih.

Uz Bornu, pozitivan je Marko Paniki, kondicijski trener Novaka Đokovića, i Christian Groh, trener Grigora Dimitrova. Među tenisačima je bio i Marin Čilić koji je dobio negativan nalaz, ali će svejedno ići u samoizolaciju na 14 dana. 

Borna Ćorić te dva zaražena trenera ostaju u Zadru u strogo kontroliranim uvjetima propisanim od strane epidemiologa te će se pridržavati svih dobivenih uputa, javljaju jutros iz HTS-a. Ostali sudionici i igrači putuju kućama te će biti u stalnom kontaktu s epidemiološkim službama svojih matičnih zemalja. Stanovnici Zadarske županije koji sumnjaju na zarazu neka se jave dežurnom epidemiologu na 098 332 765 i svom liječniku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.