Ludnica na oproštaju od kultnog stadiona: Bilićev West Ham preokretom srušio United

Foto: Guliver Image/Getty Images

KAKAV oproštaj od kultnog stadiona! Bilićev West Ham u zaostaloj utakmici 35. kola Premierlige i posljednjoj utakmici ikad na Upton Parku slavio je s 3:2 protiv Manchester Uniteda.
 
West Ham će nakon 112 godina provedenih na Boleyn Groundu, poznatijem kao Upton Park, od iduće sezone igrati na Olimpijskom stadionu. 
 
Prva pobjeda protiv Uniteda nakon 13 utakmica
 
Na oproštaju od kultnog stadiona West Ham je ostvario prvu pobjedu u posljednjih 13 međusobnih susreta protiv Manchester Uniteda, a do tri boda je mogao doći i uvjerljivije.
 
Bilićevi izabranici poveli su u 10. minuti pogotkom Sakha nakon proigravanja Lanzinija, a do kraja prvog dijela sjajne prilike su propustili Carroll i Payet.
 
 
 
Martial preokrenuo, ali uslijedio je još jedan preokret
 
Kazna za promašaje uslijedila je na početku drugog dijela kada je United izjednačio iz kontranapada, Mata je ubacio, a Martial zabio. Isti igrač je u 72. minuti zabio za preokret nakon fantastičnog prodora po lijevoj strani i udarca kojim je iznenadio domaćeg vratara.
 
Izgledalo je tada da će United stići do jako bitnih bodova u borbi za Ligu prvaka, ali su domaći preokrenuli i pobjedom se oprostili od Upton Parka. Payet je podijelio dvije asistencije, a Antonio i Reid glavom zabijali za preokret.
 


 
Prva Bilićeva pobjeda protiv Uniteda
 
Ujedno je ovo prva pobjeda Bilića nad Manchester Unitedom s kojim se dosad ove sezone susreo tri puta i upisao dva remija uz ispadanje iz FA Cupa. Ranije ove sezone je srušio ostale velikane - Arsenal, City, Chelsea i Liverpool.
 
Početak kasnio zbog napada na autobus Uniteda
 
Dodajmo i da je početak utakmice između West Hama i ManU-a kasnio 45 minuta zbog prometnog kaosa oko stadiona, te napada domaćih navijača na autobus s igračima Manchester Uniteda. Navijači West Hama su napali autobus raketama i bocama pri čemu su razbili jedan prozor. 
 
 
 
Koji će klub iz Manchestera u Ligu prvaka?
  
Bilićeva momčad je ranije ostala bez šansi za plasman u Ligu prvaka, ali je pomogla Cityju koji je ostao ispred gradskog rivala Uniteda i u zadnjem kolu ima sve u svojim rukama. U posljednjem kolu Cityju je potreban bod kod Swanseaja ili kiks Uniteda protiv Bournemoutha.
   

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.