LIGA PRVAKA

Xavi je urlao na igrače Barcelone tijekom debakla. Evo što im je izgovorio

Foto: REUTERS/Albert Gea

XAVI je odmah po preuzimanju Barcelone doživio povijesni debakl, porazom 3:0 kod Bayerna ispao je iz Lige prvaka već u grupnoj fazi kao tek treća momčad skupine i europski put nastavlja u proljetnom pretkolu za nokaut fazu Europa lige. Barceloni se to posljednji put dogodilo 2000. godine, kada je njen sadašnji trener bio njen 19-godišnji igrač.

Novinarima je rekao: "Ovo je naša realnost i zbog toga sam bijesan"

"Dominirali su. Mi smo ti koji uvijek žele dominirati i podčiniti suparnika, a sad su to oni napravili nama. Moramo tražiti više od sebe, mi smo Barcelona. Ovo mora biti točka u kojoj se mijenjaju dinamika i mnoge druge stvari. Nismo se natjecali. Ovo je Liga prvaka", jasan je bio Xavi nakon katastrofe te dodao:

"Ovo je naša realnost. Ovo je situacija s kojom se sučeljavamo, a to sučeljavanje moramo odraditi dostojanstveno. Već danas počinje nova era. Bijesan sam. To je naša realnost i zbog toga sam bijesan. Ipak, moramo se s time sučeliti, nema drugog načina. Počinjemo od nule. Cilj nam je Liga prvaka, ne Europa liga. Moramo naporno raditi. Volim ovaj klub i dat ću život da stvari ponovo profunkcioniraju."

"U svlačionici je pokazao brutalnu ljutnju"

Xavi je ovo rekao novinarima nakon utakmice. Katalonski Sport otkriva što je pak urlao na igrače u svlačionici na poluvremenu jer to je radio tako da ga se čulo daleko od njenih vrata u unutrašnjosti Bayernovog stadiona. "Trener je pokazao brutalnu ljutnju na svoje igrače koji su slušali njegovo urlanje 'Neki do vas ne razumiju što znači igrati za Barcelonu!" Međutim, kako piše Sport, "igrači nisu dobro reagirali na ovu tiradu njihovog trenera jer su se u drugom dijelu vidljivo predali".

"Nakon utakmice je promijenio pristup"

Zato je prema ovom izvoru Xavi nakon utakmice promijenio pristup: "Jedva da se obratio igračima jako kratkom, ali moćnom porukom, koju im je u niti pola minute izgovorio s daleko manje decibela nego onu na poluvremenu. Njegovo lice je zato govorilo sve. Xavijeva ljutnja bila je ogromna iako je sada manje glasan. Igrači su, međutim, bili još tiši. Nijedan nije htio ni pisnuti, pa je u svlačionici vladala pogrebna atmosfera."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.