Legenda Bayerna zaslužna za olimpijsko zlato Njemačke u preponskom jahanju. Evo kako

Foto: EPA

NIJEMAC Christian Kukuk s grlom Gelding Checkerom osvojio je olimpijsko zlato u pojedinačnom preponskom jahanju potvrdivši njemačku dominaciju u ovom sportu u Parizu. Četvrta je to njemačka zlatna medalja na ovogodišnjim Igrama u konjičkom sportu nakon što su Jessica von Bredow-Werndl i Michael Jung slavili u pojedinačnoj, a djevojke u ekipnoj dresuri.

Bila je to 100. olimpijska medalja njemačkog konjičkog sporta te prva u pojedinačnoj konkurenciji nakon 1996. godine, kada je Ulrich Kirchhoff slavio u Atlanti. Kukuk je nakon pobjede zahvalio legendarnom nogometašu Bayerna Thomasu Mülleru (34) i njemačkoj poduzetnici i jahačici Madeleine Winter-Schulze.

"Dali su mi priliku da nastavim jahati. Checker neće ići na prodaju. Nevjerojatno sam zahvalan što su mi ukazali povjerenje i što sam im sada uzvratio. Sretan sam i ponosan što mogu jahati ovog konja", rekao je 34-godišnji njemački jahač Kukuk.

Kakve veze Thomas Müller ima s konjičkim sportom?

Njemački medij Kicker objasnio je vezu između Müllera i konjičkog sporta. Naime, sjajni ofenzivac Bayerna i donedavni njemački reprezentativac sa suprugom Lisom ima ergelu konja u blizini Münchena. Lisa se također natječe u dresurnom jahanju.

"Zarazila me konjskim virusom", našalio se Müller u razgovoru za magazin Cavallo te dodao da su konji "vrlo prijateljska bića, a oni s partnerima zrače smirenošću, snagom i elegancijom".

Müller je legenda njemačkog nogometa

Müller je cijelu klupsku karijeru proveo u Bayernu. U dresu minhenskog kluba upisao je 707 nastupa, 242 pogotka i 268 asistencija te osvojio 32 trofeja, od kojih su dvije Lige prvaka i 12 titula u Bundesligi. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2025. godine.

Za njemačku reprezentaciju sakupio je 131 utakmicu i 45 golova, a oprostio se nakon nedavnog Europskog prvenstva, na kojem je njegova momčad ispala u četvrtfinalu od Španjolske (2:1). S Njemačkom je 2024. osvojio Svjetsko prvenstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.