Žestoka kazna za trenera Slaven Belupa? Evo što je točno rekao sucu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

SLAVEN BELUPO i Lokomotiva su u sklopu trećeg kola SuperSport HNL-a u Koprivnici odigrali remi 2:2. Bio je to ogled dviju momčadi koje ni u prva dva kola nisu ostvarile pobjede. Domaćin je imao vodstvo, Lokomotiva preokrenula, no sve je završilo remijem. Golove za Slaven zabili su Adriano Jagušić (6. minuta) i Karlo Butić (62.), a za Lokomotivu su pogodili Robert Mudražija (22.) i Mirko Sušak (37.).

Momčad iz Koprivnice je u prvom kolu izgubila na Poljudu od Hajduka (1:2), a nakon toga i od Šibenika (0:2), pa joj je bod osvojen u večernjim satima subote prvi u ovoj sezoni. Lokomotiva je nakon poraza od Rijeke na Rujevici (0:4) spojila dva remija, protiv Hajduka u Zagrebu izjednačivši na 1:1 u zadnjim sekundama sudačke nadoknade iz kaznenog udarca te jučer u Koprivnici.

Trener Slaven Belupa je isključen

Bio je to izrazito nervozan susret koji je u pojedinim trenucima bio i vrlo agresivan s više pregrubih startova obje momčadi. Glavni sudac Patrik Kolarić zbog toga je podijelio deset žutih kartona, a u 39. minuti isključio je i trenera domaćina Ivana Radeljića (43).

Bilo je to nakon što je Lokomotiva zabila gol za preokret. Radeljić je nakon utakmice objasnio da se žalio na navodnu ruku koja je prethodila akciji Lokomotive za izjednačenje: "Ne znam što reći, bila je njihova čista ruka i onda dobiješ gol iz te kontre. Malo su živci bili tanki, svako kolo se neke njihove odluke vežu za nas, tako da više neću komentirati suđenje, to stvarno nema smisla."

Kolarić je Radeljiću prvo dodijelio žuti karton, a nakon toga se vratio i pokazao mu izravni crveni karton. Na snimci se može vidjeti kako Radeljić nešto govori Kolariću, nakon čega je sudac promptno reagirao isključenjem, a Radeljić potom još šutnuo bočicu s vodom prema njemu.

Radeljić tri puta izvrijeđao suca

Uvidom u službeni zapisnik utakmice postalo je kristalno jasno zašto je Kolarić isključio trenera Slaven Belupa i da su najteže riječi pale nakon isključenja u poluvremenu i na kraju utakmice. U njemu se navodi: "Isključenja - Službene osobe kluba NK Slaven Belupo: Radeljić Ivan (39). Psovanje glavnog suca utakmice riječima 'Pička ti materina' te nakon što je isti isključen protestirao je na odluku suca i bacio bočicu vode u njegovom smjeru.

Prilikom ulaska u svlačionicu na poluvremenu utakmice glavnog suca vrijeđao riječima 'Jebo ti Bog mater'. Na kraju utakmice prilikom izlaska s terena ponovno vrijeđa glavnog suca riječima 'Jebo ti Bog mater u pičku'."

Prema članku 52. Disciplinskog pravilnika HNS-a treneru Slaven Belupa za prekršaj psovanja ili vrijeđanja suca prijeti kazna suspenzije od dvije do deset utakmica ili kazna suspenzije od jednog do pet mjeseci. Isključenje Radeljića možete vidjeti na 4:35 sažetka utakmice.

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svakog ponedjeljka u 18 sati.

Radeljić je ove sezone već kažnjen

Podsjetimo, Radeljića je disciplinski sudac SHNL-a Alen Klakočer ove sezone već kaznio novčanim iznosom od 1000 eura nakon što je "javno i neprimjereno komentirao suđenje, čime je povrijedio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova". Bilo je to nakon utakmice prvog kola kada je njegova momčad gostovala na Poljudu i izgubila 2:1 protiv Hajduka. On je nakon utakmice održao kratku press konferenciju, na kojoj je poručio: 

"Volio bih da mi gospodin sudac objasni jedanaesterac. Ako je to snimka što sam ja vidio...Neka mi se objasni poništeni autogol Prpića. Ja nisam ništa vidio. Ako si frajer pusti gol, a onda gledaj VAR. Čisti crveni karton Lučića, a pet minuta ranije čisti crveni karton Rakitiću. Neka Dinamo i Hajduk sami igraju, a mi ćemo ostali biti statisti."

Komisija nogometnih sudaca kasnije mu je djelomično potvrdila prigovore zaključivši da je autogol Dominika Prpića u 82. minuti neopravdano poništen. Sudac Zdenko Lovrić dosudio je prekršaj na Prpiću, a Komisija je utvrdila da nije bilo dovoljno intenziteta za to. Isto je mišljenje imao Damir Skomina kao stručni komentator suđenja u emisiji MaxSporta.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.