Krvave scene iz Atene: Uhićeno 32 Hrvata, osmorica u bolnici, jedan izboden

Foto: Newsit.gr

HULIGANI Olympiakosa i Crvene Zvezde s jedne strane, te Dinamovi i Panathinaikosovi s druge strane ipak su pronašli način za sukob u Ateni.
 
> Huligani divljaju po Europi: Rus izboden u Istanbulu, Turci se tuku s policijom u Amsterdamu
 
Grčka Gazzetta objavila je video tučnjave kod aerodroma u Ateni, a u žestokoj tučnjavi sudjelovali su uglavnom hrvatski i srpski navijači, pišu Grci.
 
Uhićeno 32 Hrvata, 8 u bolnici
 
"Prema neslužbenim informacijama dobivenim telefonskim putem od grčke policije, nastavno na sukob do kojeg je danas došlo u zračnoj luci uhićena su 32 hrvatska državljana. Osam hrvatskih državljana je ozlijeđeno. Ozlijeđeni hrvatski državljani su prebačeni u jednu atensku bolnicu,  a nitko od njih nije zadobio ozljede opasne po život.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ateni u stalnoj je komunikaciji s grčkom policijom i spremno je uhićenim hrvatskim državljanima, u slučaju potrebe, pružiti konzularnu pomoć, koju dosad nitko nije zatražio", odgovorili su Indexu iz MVEP-a.
 

 
"Sve je počelo oko 13 sati kada se 70 Srba sukobilo s 25 Hrvata, a ukupno je ozlijeđeno 15 osoba. Jedna je osoba teško ozlijeđena u napadu nožem", stoji u tekstu Gazzette koja tvrdi da su u tučnjavi osim noževa korištene i palice i lanci.
 
Navijači Zvezde napali BBB-e koji su se spremali za povratak u Hrvatsku?
 
"Hrvati su na aerodromu čekali povratak kući kada ih je napala skupina srpskih i grčkih navijača. Zasad ima osam ozlijeđenih i svi su Hrvati. Jedan je teže ozlijeđen jer je napadnut nožem", piše Newsit.
 
Grčki mediji javljaju kako je uhićeno oko 40 huligana. Kako prenosi agencija ANA policija je brzo reagirala i još uvijek se nalazi na aerodromu kako bi sačuvala red i mir.
 
Ambasada Srbije u Ateni također je obaviještena o neredima, ali nemaju službeni broj uključenih srpskih huligana niti ima li ozlijeđenih.
 
 
 
Hrvatski navijači pušteni na slobodu
 
 
Podsjetimo da je grčka policija u prethodna dva dana racijama i uhićenjima spriječila nekoliko sukoba zaraćenih skupina. Delije i Olympiakosovi navijači marširali su Atenom noć uoči utakmice Olympiakosa i Dinama, dok su Bad Blue Boysi, njih 77 (prema grčkim izvještajima), uhićeni u Fan Clubu navijača Panathinaikosa s kojima su u dobrim odnosima.
 
U protekla dva dana privedeno je na desetke hrvatskih navijača, a dio je danas pušten na slobodu.

Od 44 uhićena hrvatska državljana, 33 su puštena na slobodu 5. studenog 2015., dok će preostalih 11 tijekom današnjeg dana biti izvedeno na prekršajni sud. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ateni u stalnoj je komunikaciji s grčkom policijom i spremno je uhićenim hrvatskim državljanima, u slučaju potrebe, pružiti konzularnu pomoć, koju dosad nitko nije zatražio, odgovorili su ranije Indexu iz Ministarstva vanjskih poslova.

U Atenu stiglo 150 BBB-a i 300 Delija
 
Prema podacima grčke policije u Atenu je doputovalo oko 150 BBB-a koje su ugostili navijači Panathinaikosa, te 300-tinjak navijača Crvene zvezde koji su doputovali u Grčku kao podrška momčadi iz Pireja. Podsjetimo kako su Dinamo i Olympiacos uz pristanak UEFA-e dogovorili da se utakmice igraju bez gostujućih navijača baš zbog straha od nereda. Utakmica igrana u Zagrebu prije dva tjedna prošla je bez incidenata.
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.