Žuvela: Mi smo svjetski prvaci, ali ovdje sedam ekipa može do medalje

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija u prvom kolu olimpijskog turnira u Parizu pobijedila je odličnu reprezentaciju Crne Gore 11:8 i tako je na najbolji mogući način krenula u borbu za medalje. Kao aktualni prvak svijeta, Hrvatska je jedan od favorita za zlato, a u idućem kolu ju u utorak, 30. srpnja, čeka Italija. 

Prvu utakmicu Hrvatske komentirao je naš reprezentativac Marko Žuvela (22): "Znali smo od početka da će biti teška utakmica i da nećemo riješiti utakmicu u prvoj četvrtini, jer Crna Gora je dobra ekipa i davala nam je glavobolje u posljednja dva sraza što smo imali s njima. Izbornik nam je rekao da smo mi svjetski prvaci i da trebamo ući u utakmicu s pobjedničkim mentalitetom, tako ćemo postaviti i u ostalih četiri utakmice u grupi.

Znali smo da imaju kvalitetu i da imaju tu neku agresivnost, ali opet smo znali u glavi da smo ipak ta bolja ekipa i samo smo se tako trebali postaviti od početka do kraja i to smo pokazali i nismo gubili glavu kad su se vratili u prvom poluvremenu i to je u trećoj četvrtini smo napravili tu razliku koju smo držali do kraja."

"Sedam ekipa se može popeti na postolje"

Govorio je o favoritima za medalju: "Pa dobro, među nekim favoritima sigurno jesmo, ali ne trebamo to tako gledati. Mi jesmo svjetski prvaci, ali ima tu sedam ekipa koja se svaka od tih sedam može popeti na postolje i uzeti medalju. Tako da treba biti miran u glavi, utakmicu po utakmicu i ovo zaboraviti i okrenuti se Talijanima jer to je ono što nas sljedeće očekuje. Ali isto tako i da smo danas izgubili ništa ne bi značilo jer olimpijski turnir drugi je format natjecanja, pet utakmica u grupi. Tako da, svaki bod je bitan, ali ne mora biti ključan."

Zatim je najavio sraz s Talijanima: "Pobijedili su SAD 12-8, ali od početka do kraja, kao što sam vidio, su vodili. Znamo ih već niz godina. Igramo te bitne utakmice, evo ta zadnja koja je bila u finalu u Dohi. Znamo što igraju, znamo kako se pripremiti. Mislim da neće biti sigurno iznenađenja nekih koja nam mogu prirediti. Nadam se da ćemo ući u utakmicu kao danas, s više koncentracije, da nećemo gubiti glavu i nadamo se dobrom ishodu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.