10 osoba ozlijeđeno u napadu huligana na gay party

DESET je osoba zatražilo liječničku pomoć u zagrebačkim bolnicama nakon što ih je grupa huligana napla na gay partyju zatvorenog tipa koji je održan u jednom klubu Santos na Sveticama. Od šestorice huligana koji su sudjelovali u incidentu, policija je privela njih dvojicu.

Kako javlja Radio 101, incident se dogodio u ranim jutarnjim satima kada su na gay party upala šestorica huligana i nasrnula na osobe koje su se našle u klubu.

Prema riječima jednog od sudionika partyja, Viktora Zahtila iz udruge Iskorak, nasilnici su najprije ušli i počeli razbijati sve što je bilo pred njima. Najgore je starado jedan mladić kojeg su prebili i koji je bio sav izrezan od porazbijanog stakla. Huligani, pretpostavlja se da ih je bio šestero, potom su na kratko izišli ispred kluba.

U međuvremenu se veliki dio ljudi razbiježao, a u klubu je ostalo još 20-ak osoba. Tada su se vratili u klub i još žešće nasrnuli. Na osobe zatečene u klubu bacali su inventar, udarali ih razbijenim bocama o glavu, djevojke su udarali šakama u glavu, nogama gazili po ljudima. Jedna od prisutnih djevojaka teško je ozlijeđena, kaže Viktor pretpostavljajući da joj je pukla hrskavica.

Policija je ubrzo stigla u klub te su, prema neslužbenim informacijama privedena dvojica huligana. 

U PU zagrebačkoj potvrdili su da su jutros nepoznate osobe upale na party udruge Iskorak i izazvale tučnjavu te da su dvije osobe u kriminalističkoj obradi. Više informacija policija će iznijeti nakon završetka obrade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.