Došlo do klizanja terena i odrona u Podsljemenskoj zoni: Na ulicu Maršćica se sručilo oko tri kubika zemlje

Screenshot: Google Maps

DANAS oko 15 sati došlo je do klizanja terena i odrona te se na ulicu Maršćica u četvrti Podsljeme sručilo oko tri kubika zemlje, izvijestili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

"Aktiviranje klizišta i klizanje terena uobičajena je pojava nakon vrlo obilnih oborina kakve smo imali u Zagrebu prošlog tjedna. Okolne kuće nisu u opasnosti od klizanja. Ulica je otvorena samo za pješake, a ujutro će Zagrebačke ceste očistiti ulicu te će tada biti prohodna i za vozila", stoji u izvješću.

U ulici Koštacin klizište



"Danas oko 18 sati  dežurni operativci Ureda za upravljanje u hitnim situacijama izašli su na intervenciju po prijavi građana o klizanju terena na adresu Koštacin. Izlaskom na teren utvrđeno je da nema opasnosti za kuću koja se nalazi na spomenutoj adresi, kao ni za ljude koji žive u kući. Na teren su pozvani djelatnici  Vodoopskrbe i odvodnje da skrenu potočić koji teče uz kuću, kako ne bi dolazilo do dodatnog ovlaživanja temelja kuće. Vlasnicima kuće, iako za sad kući ne prijeti opasnost, ponuđen je alternativni smještaj, što oni nisu prihvatili", izvijestili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.